Feestelijke opening buurtserre in Elisabeth Breda

Foto: Surplus

Op 24 oktober 2023 heeft de officiële opening van de Buurtserre op Surplus-locatie  Elisabeth in Breda plaatsgevonden. Een ontmoetingsplek voor én door de buurt. Surplus staat  voor verbinding en brengt met de Buurtserre bewoners en omwonenden samen. Tevens stimuleert Surplus de initiatieven uit de buurt en stelt de Buurtserre daarvoor beschikbaar. 

Voor én door de buurt 

De Buurtserre is een gezellige ontmoetingsplaats voor zowel bewoners van het woonzorgcentrum, als omwonenden. Dit is een initiatief van de Raad van Verbinding: een betrokken groep omwonenden, (vrijwillige) medewerkers en lokale ondernemers die bouwen aan Community Elisabeth. Voor (buurt-) bewoners en (vrijwillige) medewerkers stelt Surplus de Buurtserre beschikbaar als ontmoetingsruimte voor zelf-geïnitieerde activiteiten. Denk aan een vrijwilliger die een schildercursus geeft voor (buurt-) bewoners, of een buurtbewoner die een schaakochtend organiseert. Zo krijgt de Buurtserre echt vorm  voor én door de buurt. Vanuit de gedachte van wederkerigheid worden we een waardevolle  samenleving waar iedereen ertoe doet. 

Feestelijke opening 

De Raad van Verbinding verzorgde een symbolische opening met het doorknippen van meerdere linten, die het ‘samen met elkaar’ representeert. Tijdens de drukbezochte opening konden bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten, die de inzetbaarheid van de (buiten-)ruimte demonstreert, zoals schaken, tuinieren, schilderen en handwerk. 

‘’De Buurtserre staat symbool voor ‘buurten met de buurt’. Het samenbrengen van mensen en  activiteiten met plezier en geluk als uitgangspunt. Samen met elkaar en voor elkaar.’’ Aldus Monique  Miseré, Regiomanager Wonen, Welzijn en Zorg Breda. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen