Een landelijk interieur creëren doe je zo!

Foto: Boomtafel.nl

Wie kent het niet: van die prachtige boerderijen met oud, donker hout en zachte meubels – een oase van rust! In de wereld van het interieur noemen we dit de landelijke stijl. Deze stijl trekt steeds meer mensen aan en dat is niet vreemd. In dit artikel leggen we je uit wat de landelijke interieurstijl precies is, wat voor soort meubels hierbij hoort en hoe je de rust creëert die deze stijl kenmerkt. Zo is thuiskomen precies wat het moet zijn: een verademing na een drukke dag.

Wat houdt de landelijke interieurstijl in?

De landelijke interieurstijl kenmerkt zich door het uitstralen van rust. Er wordt gebruik gemaakt van donkere en zachte tinten om ruimte te creëeren. Bovendien is het belangrijk dat er zo min mogelijk prikkels zijn binnen de landelijke interieurstijl: minimalisme is hierbij het toverwoord. 

Als we spreken over de landelijke stijl, dan is het belangrijk dat alle meubels die in de kamer staan authentiek zijn. Dit draagt bij aan een rustieke en doorleefde uitstraling; alsof je echt in een oude boerderij bent.

Statement meubels

Binnen een landelijke interieurstijl kun je gebruikmaken van statement meubels. Denk bijvoorbeeld aan een boomstam tafel of andere (bijzet)meubels van massief hardhout. Deze houtsoort is niet alleen donker van kleur, er wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende tinten in één meubelstuk. Met een massief hardhouten eetkamertafel, salontafel of bijzettafel haal je de natuur in huis: de patronen bootsen de ringen van een boomstam na. Dit geeft de woonkamer een speelse, maar rustige uitstraling – alsof je door een bos loopt. Bovendien zijn dergelijke meubelstukken echte blikvangers in huis. Combineer de tafel met lage stoelen, het liefst van fluweel, satijn of een andere zachte stof. De landelijke stijl kan ook gecombineerd worden met een leren bank of een aantal leren stoelen. Zo kan een bank in Chesterfield-stijl een prachtig statement meubel in een landelijk interieur zijn. 

Minimalisme

De landelijke stijl leent zich perfect voor minimalisme. Je hebt maar een paar statement meubels, zoals een eetkamertafel, vitrinekast en bank, nodig om de kamer te voorzien van een rustieke uitstraling. Ook wat betreft decoratie heb je binnen deze interieurstijl niet veel nodig: kies voor een mooie vaas of stenen potten in een warme kleur, kruiklampen, en kies voor accessoires, zoals takken of droogbloemen. 

Het is belangrijk om in een landelijk interieur zo min mogelijk prikkels te hebben. Dit, omdat de stijl staat voor rust en ontspanning. Een huis vol met snuisterijen en prullaria past daar niet bij. Maak het interieur daarom af met een mooi vloerkleed en stoere kussens van luxe stoffen en berg je spullen je netjes op in opbergmandjes, om het uiterlijk zo sober mogelijk te houden. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen