Een afscheidshuis als alternatief voor thuisoverlijden bij euthanasie

Foto:

Het naderende einde confronteert ons vaak met moeilijke keuzes. Voor sommigen kan euthanasie een weloverwogen beslissing zijn, maar de locatie van dit afscheid kan een bron van zorg worden.

Wat als thuis overlijden geen optie is, omdat de nabestaanden bijvoorbeeld bang zijn om deze plek in huis te associëren met het overlijden? Buiten Afscheid biedt je de mogelijkheid om op een warme en respectvolle manier afscheid te nemen, zonder de last van thuis te dragen.

Als thuis overlijden – om welke reden dan ook – geen optie is

Een mooi afscheid is van onschatbare waarde voor zowel de persoon die euthanasie overweegt als voor zijn of haar geliefden. Buiten Afscheid biedt de mogelijkheid om dit afscheid op een liefdevolle manier vorm te geven als het eigen huis hier – om welke reden dan ook – niet de gewenste plek voor is.

Het afscheidshuis is warm en sfeervol ingericht en voorziet in de behoefte aan ruimte en comfort tijdens deze emotionele tijd. Het stelt mensen in staat om in een fijne omgeving samen te zijn, herinneringen op te halen en afscheid te nemen op een passende manier. Weg van thuis, maar toch dichtbij genoeg om zich comfortabel en ondersteund te voelen.

Warme herinneringen ondanks gevoelens van verdriet en gemis

Een familie die in een dergelijke situatie voor Buiten Afscheid koos, heeft deze dag als bijzonder waardevol ervaren. Zij trokken op de bewuste dag met volle boodschappentassen het huis in, lunchten uitgebreid met elkaar, haalden herinneringen op en wandelden door de tuin om even tot bezinning te komen. Aan het einde van de dag is deze meneer te midden van zijn dierbaren overleden. Ook de dagen daarna hebben zij bij Buiten Afscheid ingevuld zoals zijn graag wilden. Ondanks het verdriet en gevoelens van gemis, kijken zij met warme herinneringen terug op deze periode.

Kennismaken?

Mocht je zelf kennis willen maken met Buiten Afscheid, bel (06-10826243) of mail ([email protected]) dan voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Of loop eens binnen op een van de inloopgelegenheden die er zijn. De volgende mogelijkheid is maandag 19 februari van 19.00 – 21.00.

  • Bekijk hier de website van Buiten Afscheid.

Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen