Voordekunst crowdfunding: een muzikale en culinaire reis met vele artiesten

Foto: Cas van Laar

Hou je van lekker eten en muziek? Dan is dit kookboek iets voor jou! Recepten en interviews met artiesten in één vrolijk boek gebundeld.

Culinair Entertainer Peter Kesseler kookt al meer dan 35 jaar. Hij leerde het vak op tal van plekken in Europa, bestierde zijn Verkadehuis in Roosendaal en is nu on the road om lekkerbekken te verrassen met eerlijk eten. Muzikanten rekent hij tot zijn vaste gasten. Peter is van het ‘jazzy koken’ zoals hij het zelf graag noemt. Vers, lokaal, vol smaak en altijd nét even anders.

Koken is net componeren
Na al die avonturen is het tijd voor een monument voor de eigenzinnige chef in de vorm van een kookboek. Peter kennende wordt het geen standaard kookboek. Eten is emotie voor hem, net zoals muziek dat is. Daarom gaat hij naar artiesten toe om ze te verrassen met goed en gezond eten. Er blijken veel overeenkomsten te zijn tussen het maken van een gerecht en het componeren van een lied. Aan de eettafel ontstaan mooie gesprekken tussen muzikant en kok. Food for thought, letterlijk en figuurlijk!

Verwacht lekkere recepten die eerder aansloegen bij onder meer Guus Meeuwis, Anton Goudsmit en Benjamin Herman. Proef straks zelf wat Peter aan Rob de Nijs, Ilse DeLange, Rowwen Hèze en vele anderen serveerde. Steun ons!

Muzikanten & eten
Het plan is om een aantal voor Peter speciale muzikanten te trakteren op een lekker maal. Peter gaat vervolgens een samenspel aan met de artiest. Zoals een muzikant zoekt naar melodieën op zijn instrument, staat Peter aan ‘le piano de cuisson’ (Frans voor groot fornuis) om zijn symfonieën te componeren, maar dan voor op je bord. Tijdens het koken is er letterlijk en figuurlijk voer voor een goed gesprek met elkaar.

Het boek: om uit te koken en lekker in te lezen
Ontdek de artiest op een andere manier en ga zelf aan de slag met Peter’s recepten. Voorzien van een digitale playlist wordt dit kookboek dus ook een lees- en luisterboek, met foto’s die aanvoelen alsof ze tijdens een concert zijn gemaakt. De eerste sessie met muzikant Nol Havens (o.a. V.O.F. De Kunst en tegenwoordig ook solo) is een feit. De interviews met de artiesten worden verzorgd door muziekjournalist Willem Jongeneelen (o.a. OOR, Jazzism, BN/De Stem). De foto’s zijn van de hand van Cas van Laar.

De basis en meer
Peter helpt je op weg met een aantal basistechnieken en geeft je een lijstje met praktische boodschappen en spullen zodat je aan de slag kunt. Geen rare fratsen of eendagsvliegen, maar zaken waar je altijd wat aan hebt wanneer je gaat koken.

Een kookboek vol verhalen, interviews en foto’s kost tijd en liefde om te maken. We weten dat ons streefbedrag nog maar een gedeelte beslaat van de totale begroting. We gaan er zelf ook voor zorgen dat we het boek zo kunnen vormgeven dat het ook écht een pareltje in je boekenkast of op je aanrecht is.

We hopen dat je wilt doneren om deze droom waar te maken.

Wat kun je van ons verwachten?
De cover, titel en grootte van het boek moeten nog precies worden bepaald. Verwacht zeker een boek met een harde kaft, kleurrijke fotografie en stevig papier. In totaal zullen er zo’n 70 recepten in het boek staan, van vlees tot vis tot vega. Welke artiesten er precies in het boek komen, volgt later via de socials van Peter.

Als het kan proberen we de kookboeken persoonlijk te bezorgen. We zullen ook aangeven waar en wanneer je het boek zelf kunt ophalen. Als geen van deze opties lukt, sturen we het boek op. Bij twee boeken of meer nemen wij de bezorgkosten voor onze rekening.

We streven ernaar om ergens in Brabant een boekpresentatie te organiseren. Als donateur word je hierover nog geïnformeerd.

Verwachte verschijningsdatum: najaar 2025 (eerder indien mogelijk). De voordekunst link naar de campagne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen