Breda Jazz Festival maakt programma met ruim 200 concerten bekend

Foto: Jack Janssen Fotografie

Zoals de traditie het voorschrijft, maakt ook dit jaar het Breda Jazz Festival  op Tweede Paasdag het programma voor de aankomende editie bekend. Daarmee  start de kaartverkoop voor de binnenconcerten. Het programma en de  kaartverkoop zijn terug te vinden op de geheel nieuw vormgegeven website van  het festival.

De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats tijdens het  Hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei 2024 in de bruisende binnenstad van Breda.  

4 dagen, 23 podia en ruim 200 concerten  

Het Breda Jazz Festival verzorgt in 4 dagen tijd, verspreid over 23 podia, ruim 200 concerten. Het grootste deel van deze concerten is gratis toegankelijk en speelt zich af in het centrum van Breda.  Zoals je van het Breda Jazz Festival gewend bent zijn er ook een aantal binnenconcerten waar een ticket voor moet worden gekocht. “Bijzondere concerten die je tijdens het festival niet op een ander  podium tegenkomt, dat typeert deze concerten.”, legt het nieuwe bestuurslid PR & Communicatie  Monique Borger uit.  

Nieuwe podia  

Naast de bekende podia zijn er dit jaar ook twee nieuwe podia op het Kasteelplein. “Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling om dit plein weer actief bij het festivalterrein te  trekken.”, voorzitter Hanneke Griffioen krijgt een twinkeling in haar ogen. “Bij het Visker podium  Kasteelplein Noord komt een dansvloer. Dansers kunnen hier de hele dag komen swingen.” Bij dit podium zorgt horecaondernemer Spinola voor de inwendige mens en ook de aankleding rondom  het podium, waaronder een overkapping. Podium Kasteelplein Zuid, te vinden naast het ruiterstandbeeld van koning-stadhouder Willem III, krijgt juist een Bredaas karakter.  

Vaste prik  

Naast de nieuwe toevoegingen zien we ook bekende onderdelen terug. Zo vindt ook dit jaar op de ‘festival-vrijdag’ (vrijdagochtend 10 mei) de pluutjesparade voor kinderen plaats. In De Avenue is het concert Duo Special, waarbij muzikanten vrijdagnacht door de  programmaraad van Breda Jazz Festival worden gevraagd om in duo zaterdagochtend met elkaar te  spelen. Terug van weggeweest: de Festival Surprise Bands. Solisten spelen in wisselende  samenstelling met elkaar om het publiek en soms ook elkaar te verrassen. Hanneke Griffioen geeft  aan “Vaste prik is natuurlijk de opening; donderdag 9 mei 2024 om 13:00 uur op de Grote Markt in  Breda. We zijn er weer helemaal klaar voor!” 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen