Ska uit Breda: SKIPPABEAT viert 10 jarig jubileum

30 mei , 13:30 Nieuws
ska in0breda
Muziekgenre Ska is dood, dat hoor je vaak. Maar is ska echt dood? Zeker niet! En vooral niet in Breda. SKIPPABEAT is een skaband die SKA UIT BREDA weer op de kaart heeft gezet.

Eigen repertoire

Nadat hun vorige band MANoMAN (Nederlandstalige Ska uit Breda) in 2014 na 8 jaar was gestopt, had deze groep vrienden nog geen zin om te stoppen. Er werd een nieuwe zangeres gevonden en de band maakte een transformatie door van Nederlandstalig naar Engelstalige ska. Nummers werden vertaald en nieuwe nummers werden geschreven. Inmiddels 3 zangeressen verder heeft de band een gevarieerd eigen all-round ska repertoire waarin ruimte is voor de muziekvoorkeuren van alle muzikanten die dus al bijna 18 jaar samen spelen. En dat hoor je! Een set van SKIPPABEAT verveeld nooit, alle stijlen en golven van ska komen voorbij. Met hun "rocksteadyreggaepunkwhateverska" vliegt het alle kanten uit.

Jubileumjaar

In dit jubileumjaar gaan ze voor het eerst in 10 jaar een liveoptreden opnemen en videoclips maken tijdens een show. Dit doen ze bij Poppodium Phoenix op zaterdagavond 22 juni tijdens het event SKA DE SOLEIL. Die avond treed niet alleen SKIPPABEAT op, maar ook de Belgische ska punk groep The Rabids en de skaband Skamahula. Later dit jaar brengt SKIPPABEAT een live EP uit. SKIPPABEAT treed dit jaar nog meer op, maar in Breda is dit hun enige show tot nu toe. Dus wil je niet te ver rijden, kom dan 22 juni naar Poppodium Phoenix. SKIPPABEAT speelt dit jaar onder andere nog op Big Rivers Festival Dordrecht op 14 juli en op de Nijmeegse 4 daagse feesten onder de Waalbrug op 17 juli.
Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin )