De Kok Bouwgroep 100 jaar: een eeuw van bouwen en betrokkenheid in de regio

Foto: De Kok bouwgroep

Na een eeuw, drie generaties de Kok en talloze familiegeneraties van medewerkers viert De Kok Bouwgroep dit jaar dat 100 jaar geleden het aannemingsbedrijf is opgericht. Een mijlpaal die mede dankzij opdrachtgevers, bouwpartners en medewerkers bereikt is. 

Het verhaal van De Kok Bouwgroep begint op 24 april 1924 in Bergen op Zoom, toen Adriaan de Kok timmer- en metselbedrijf Adriaan de Kok oprichtte. Destijds een bescheiden onderneming met een werkplaats aan huis en een handvol toegewijde medewerkers. 50 jaar geleden samengegaan met het nagenoeg even oude Bredase bouwbedrijf Rhee en Van den Berg. De onderneming is tot op vandaag uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met ruim 180 medewerkers.

In al die jaren heeft de onderneming met en voor vele Brabantse en Zeeuwse inwoners gebouwd. Medewerkers, opdrachtgevers, architecten, constructeurs, bouwpartners zijn met het bedrijf talloze technische- en economische uitdagingen aangegaan. Alle conjunctuurschommelingen ten spijt wordt al drie generaties onder dezelfde vlag de onderneming voortgezet onder het mom van ‘Beloven en Waarmaken’. De nog altijd gehanteerde strategische marktspreiding is kenmerkend voor het familiebedrijf. Door allround te zijn, c.q. zowel actief te zijn in de marktsegmenten voor nieuwbouw, service & onderhoud als renovatie/verduurzaming in de woningbouw én utiliteitsbouw kan er bij teruglopende vraag in één marktsegment tijdig worden geschakeld om de continuïteit van de onderneming en de werkgelegenheid zeker te stellen.

De regionaal maatschappelijke betrokkenheid, loyale vakbekwame medewerkers, duurzame klanten en bouwpartners maken dat de onderneming staat waar het nu staat: een solide familiebedrijf dat met trots terug en vooruit kan kijken.

De Kok Bouwgroep heeft een duidelijke ambitie en dat is om over 100 jaar nog steeds te bestaan. Met een schaalgrootte die maakt dat het zich kan blijven ontwikkelen en met de tijd mee kan gaan maar ook borgt dat er korte lijnen zijn naar klant, medewerker en de gemeenschap.

De persoonlijke belofte aan de huidige en toekomstige generaties is dat De Kok Bouwgroep er alles aan doet om de beste gebouwen en woonomgevingen te realiseren, een fantastisch en integer bedrijf te zijn dat een mooie wereld nalaat. 

De Kok heeft vestigingen in Bergen op Zoom, Breda en Oosterhout. Donderdagmiddag 23 mei is de feestelijke receptie bij Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. 

Voor meer informatie ga naar www.dekokbouwgroep.nl | Archieffoto van De Kok vaklieden uit 1935.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen