Onderwijs Brabant onderstreept belang doordachte studiekeuze

Door het wegvallen van de basisbeurs neemt het belang van een doordachte studiekeuze alleen maar toe. Het onderwijs in West-Brabant onderstreept daarom de noodzaak van een goede samenwerking op het gebied van het oriënteren en  informeren van leerlingen over de overstap naar het hoger onderwijs. Om die reden bekrachtigt het Netwerk VO-HO West-Brabant op 9 april opnieuw het convenant dat door 20 voortgezet onderwijsinstellingen, 3 hbo’s en 2 universiteiten is ondertekend. 
 
Het Netwerk VO-HO West-Brabant bestaat uit twintig scholen van voortgezet onderwijs en vijf hogere onderwijsinstellingen. De inspanningen richten zich met name op het verkleinen van het aantal uitvallers en switchers in de eerste twee jaar van de hbo- en wo-studie. Die inspanningen behoeven nu nog meer aandacht, want een verkeerde keuze betekent voor de student vanaf dit jaar simpelweg meer kosten.
 
De instellingen werken daarom samen op het gebied van het oriënteren en informeren van leerlingen over de overstap naar het hoger onderwijs. Het Netwerk ontwikkelt en organiseert leerling-, ouder- en docentenactiviteiten die gericht zijn op een bewuste studiekeuze en de doorlopende leerlijn.
 
Vertegenwoordigers van de aangesloten onderwijsinstellingen ondernemen verschillende activiteiten die allemaal gericht zijn op de bevordering van een goede aansluiting tussen vo-scholen en ho-instellingen in de regio.
 
Het Netwerk bekrachtigt het convenant op 9 april tijdens de jaarlijkse bijeenkomst die dit jaar plaatsvindt bij de NHTV aan de Sibeliuslaan 13 in Breda. De bijeenkomst start om 15.30 uur , de ondertekening van het convenant zal rond 16.00 uur plaatsvinden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden