Mobieltje blokkeert tijdens het rijden met nieuwe app

Foto: Pexels

Iedereen weet dat tijdens het rijden het lezen van een mailtje of het bekijken van een foto op je mobiel gevaarlijk is. Toch kunnen veel automobilisten de verleiding niet weerstaan om een blik op hun scherm te werpen. Dat is met de nieuwe app Rij Veilig verleden tijd.

De verzekeraar ASR lanceerde woensdag de app. De app werkt als volgt: als je vijftien kilometer per uur of harder rijdt dan blokkeert de app automatisch alles wat kan afleiden. Geen appjes, mailtjes of leuke filmpjes komen meer binnen. Het is nog wel mogelijk om handsfree te bellen en de navigatie te gebruiken. Als je weer stilstaat, komen alle berichten weer tevoorschijn.

De app blokkeert ook alle afleidingen op je mobiele telefoon als je fietst, met de trein reist, crosst met een motor enzovoorts. Als je als passagier in de auto zit of met het openbaar vervoer reist, kan je de passagiersmodus aanzetten. Zo blijft het mogelijk om je smartphone gewoon te gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat afleiding in het verkeer 5 tot 25 procent van alle verkeersongevallen veroorzaakt. In veel gevallen kan afleiding door een mobiele telefoon als oorzaak worden aangewezen.

Androidgebruikers kunnen de app vanaf woensdag gratis downloaden in de Google Play Store. Voor iPhonegebruikers is de app nog niet beschikbaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden