Breda Barst: feest barst los

Festival Breda Barst is zaterdag weer losgebarsten in park Valkenberg. En dit jaar alweer voor de twintigste keer! Felicitaties dus aan Breda Barst.

In de avond muziek op de hoofdpodia van onder andere Causes, Sven Hammond, Rondé en de Staat. Verder bij de vele kraampjes ook genoeg te doen, te zien, te luisteren, te eten en te drinken voor de festivalliefhebber. Piercing laten zetten, Silent Disco of misschien… trouwen? Bij Breda Barst is (bijna) alles mogelijk.

Bruiloft

Mendy en Bart zijn de gelukkige winnaars van elkaar en van een huwelijksceremonie op Breda Barst. Zaterdagmiddag stapten de twee te midden van een publiek van duizenden mensen in het huwelijksbootje. Onder daverend applaus beklom het pas getrouwde stel zaterdagavond ook nog even het podium tijdens een optreden van de band Rondé. “Het is een eer om te mogen trouwen hier op Breda Barst”, aldus Bart onder luid applaus en whoohoo-geroep van het publiek. Daarna ging Rondé ging weer verder met zijn spetterende optreden. Zangeres Rikki: “Dit is Breda Barst, dus laat je horen!”

Silent Disco

Dit jaar liepen er talloze bezoekers met gekleurde koptelefoons op het festivalterrein. Lopend, dansend en stuiterend. Ze vertelden enthousiast dat ze zelf een kanaal kunnen uitkiezen en hun eigen muziek kunnen beluisteren. We mochten zelf ook nog even luisteren en werden teruggebracht naar de jaren 90 ‘Have you ever been mellow’.

Breda Barst ontdekking van nieuwe bands

Maar Breda Barst gaat natuurlijk vooral om de bands en de live muziek. Een bezoeker vertelt: “Ik kom hier ieder jaar weer. Zoveel verschillende bands, voor iedere muzieksmaak valt er weer wat nieuws te ontdekken. En dat is ook wat ik op Breda Barst doe, weer nieuwe bands ontdekken. Voor mij is het al twintig jaar feest!”

Ook zondag is er op Breda Barst nog genoeg te zien en te beleven. Bezoekers zijn vanaf twee uur ’s middags welkom. Afsluiter zondag is het Engelse Fiction Plane. Kijk voor meer informatie op de website van Breda Barst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden