Woning staatssecretaris Klaas Dijkhoff bewaakt

Foto: Yves919 (CC BY-SA 3.0)

De woning van staatssecretaris Klaas Dijkhoff wordt sinds zondag beveiligd. Bovendien worden kentekens van auto’s die in de buurt staan genoteerd. In maart 2015 werd Dijkhoff staatssecretaris van Veiligheid en Justitie als opvolger van Fred Teeven. In de periode 2009-2013 was Dijkhoff lijsttrekker voor de VVD in Breda.

De beveiliging van opvanglocaties voor asielzoekers werd zaterdag in heel het land opgeschroefd. Dat gebeurde na de bestorming van een noodopvang in Woerden. ,,Zowel binnen als buiten de opvanglocaties zijn steeds meer opstootjes en vechtpartijen,” zegt Priem. ,,Daarvoor zijn continu agenten nodig. Ook in de wijken rondom opvangplekken worden extra wijkagenten ingezet.”, zo meldt het AD.

Tekorten

Door de massale inzet van agenten ontstaan elders tekorten. Politievakbond ANPV zegt dat duizenden extra dienders nodig zijn. ,,Overal in het land lopen agenten op hun tandvlees,” waarschuwt ANPV-voorzitter Geert Priem. ,,Dit kan zo niet langer: de veiligheid op straat is in gevaar.”

De Centrale Ondernemingsraad (COR) trekt aan de bel over de grote inzet. ,,De inzet van collega’s gaat ten koste van de capaciteit,” stelt COR-lid Lien van der Horst.

Marechaussee

Volgens ANPV-voorzitter Priem is de komende maanden mogelijk extra bijstand van de marechaussee nodig. De korpsleiding van de Nationale Politie bevestigt dat er capaciteitsproblemen zijn.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden