Installatie huurzonnepanelen in Westerpark

Foto: NLE

Zonnepanelen dragen niet alleen bij aan een duurzame wereld, het kan ook zorgen voor verbroedering in de straat. Dat bleek gisteren tijdens de installatie van 12 huurzonnepanelen in de buurt Westerpark in Breda. De panelen worden aangeboden door de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

De allereerste installatie van de zonnepanelen in Breda trok gisteren de aandacht van buurtbewoners, die polshoogte kwamen nemen van de activiteit bij de woning aan de Dagpauwoog in de Westerparkbuurt in Breda. Het initiatief van de energieleverancier om zonnepanelen te gaan verhuren sluit naadloos aan bij het project ‘Duurzame Stad’ van de gemeente Breda. Dit project heeft als doel om in 2044 energieneutraal te zijn. Eerder werd al bekend dat Breda in haar beleid, in vergelijking met andere gemeenten in Nederland, het meeste rekening houdt met duurzaamheid. Ondanks haar ambities is er voor de inwoners van Breda momenteel geen subsidieregeling beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Het huren van zonnepanelen kan een uitkomst zijn.

Je eigen zonne-energie

Uit onderzoek in opdracht van NLE blijkt dat maar liefst 70% van de Nederlandse woningeigenaren interesse heeft in het opwekken van eigen zonne-energie, maar de initiële investering voor de aanschaf van zonnepanelen te fors vindt. Ruim 80% van de Nederlandse woningeigenaren ziet voordelen in het huren van zonnepanelen met de optie tot koop. De financiële voordelen en de laagdrempeligheid van huur zijn de belangrijkste drijfveren om tot huur over te gaan. 29% van de ondervraagde koopwoningeigenaren is voornemens om binnen 5 jaar zonnepanelen te huren.
‘Zon erbij’ speelt hier op in en maakt het opwekken van zonne-energie voor woningeigenaren betaalbaar. Huren kan de stap naar duurzame en betaalbare energie een stuk kleiner maken. Bovendien ligt het in lijn met de trend dat steeds meer mensen willen betalen voor gebruik in plaats van voor bezit. NLE is de eerste organisatie die een dergelijke huurpropositie landelijk aanbiedt. De energieleverancier doet dit in samenwerking met Suniverse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen