Google Maps nu ook offline te gebruiken

Foto: Google Maps

Ben je in het buitenland of is je bundel leeg en heb je geen idee waar je naartoe moet? Geen probleem! Google voegt namelijk mogelijkheden toe aan haar Maps om offline te kunnen navigeren.

Het enige wat je moet doen is van te voren een kaart downloaden van het gebied waar je naartoe gaat. Daar heb je dan wél weer internet voor nodig, dus plannen is van belang. Gelukkig zijn de kaarten eenvoudig te downloaden door in de Maps-app een locatie in te voeren. Vervolgens klik je op het menu waar je de keuze ‘Offline kaart opslaan’ selecteert en klaar is kees.

Je kunt zoeken op regio’s of op steden. Als het internet wegvalt of de gebruiker heeft een slechte internetverbinding, dan registreert Google Maps dat direct. De gebruiker kan dan alsnog de turn-by-turn-navigatie gebruiken en contactinformatie en locaties zoeken. Dat meldt tweakers.net.

Android
Voor Android-gebruikers is het offline feestje al begonnen. Apple-liefhebbers moeten nog even wachten op een uitnodiging. Google werkt eerst de Android-versie bij, maar het zal niet lang duren voor de IOS-versie gelanceerd wordt. Volgens Google zullen er in de toekomst nog meer offline functies volgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden