Help mee eenzaamheid te bestrijden

Foto: De Zonnebloem

Een praatje maken, een spelletje spelen, samen iets leuks ondernemen. Als je niet meer goed ter been bent, gebeurt dit meestal steeds minder. Daarom zijn mensen soms eenzaam. Ook bij jou in de buurt in IJpelaar en Overakker. Wil jij hier iets aan doen? Neem dan contact op met De Zonnebloem.

De ‘gasten’ van de Zonnebloem hebben een lichamelijke beperking. Vaak gaat het om oudere buurtbewoners die niet meer goed ter been zijn. Zij wonen meestal nog wel op zichzelf en krijgen (mantel)zorg, maar meer contact is ontzettend welkom. Daarom is de hulp van vrijwilligers hard nodig. ‘Dit vrijwilligerswerk is zo waardevol. Je krijgt heel veel warmte, hartelijkheid en dankbaarheid van de gasten’, zegt een van onze vrijwilligers.

Bezoek

Als vrijwilliger ga je om de drie tot vier weken op bezoek bij een van onze gasten met een lichamelijke beperking. Je gaat een eerste keer bij iemand op bezoek en als er een wederzijdse klik is, word je aan elkaar gekoppeld. Veel van onze gasten genieten ontzettend van dagelijkse kleine dingen. Gewoon samen praten, wandelen, een spelletje spelen of boodschappen doen. Wat jullie gaan doen, overleggen jullie altijd samen.

Uitstapjes met de bus

Naast het bezoekwerk organiseert de afdeling IJpelaar-Overakker uitstapjes met de bus. Denk aan het bezoeken van een landgoed, een muziekuitvoering of een tuincentrum in kerstsfeer. We huren dan een bus van de stichting ROLERISUIT, die speciaal is toegerust voor mensen in een rolstoel. Als vrijwilliger begeleid je de gasten en help je bijvoorbeeld bij het rondbrengen van koffie.

Meer informatie

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem in jouw buurt, neem dan contact op met De Zonnebloem afdeling IJpelaar-Overakker (Kees de Jong), telefoonnummer 076 5657166 of 06 17745936 of via e-mail: [email protected]. Woon je in een andere buurt, kijk dan www.zonnebloem.nl voor de afdeling in jouw wijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen