De goede voornemens van Nederlanders

Foto: Kim Stern/ Nieuws.nl

Vaker een bezoekje brengen aan de sportschool, regelmatig een bakkie koffie drinken met familie of nu écht eens stoppen met roken. Sommigen vinden het onzin, maar zat Nederlanders denken met het nieuwe jaar in het vooruitzicht hard na over goede voornemens. Nieuws.nl ging de straat op om mensen te vragen waar zij in 2016 aan willen gaan werken.

Foto goede voornemens 3 HQ Kim Stern Nieuws.nl

Maria Elhaouli (18):

“Ik wil positiever in het leven staan. Mijn doel is om bij elke tegenslag die ik te verduren krijg, niet naar de problemen te kijken, maar het positieve eruit te halen. Mijn streven is dus om van vervelende situaties het beste te maken. Hierdoor zal ik vrolijker zijn. Ik denk ook dat als je zelf optimistisch bent, je anderen daarmee aansteekt.”

Goede voornemens HQ Kim Stern Nieuws.nl

Koos Vermolen (75):

“Ik wil komend jaar afvallen. Volgens de cardioloog heb ik te veel buikvet. Het is voor mijn gezondheid dus belangrijk om wat kilo’s lichter te worden. Om dit voor elkaar te krijgen, ga ik een paar keer per week hardlopen.”

Foto interviewtjes goede voornemens HQ Kim Stern Nieuws.nl 2

Jeanette (44):

“Mijn goede voornemen is om vrijer te leven. Ik wil proberen de verwachtingen van anderen los te laten en minder te moeten. Ik streef ernaar om meer mijn eigen weg te gaan in deze maatschappij. Ik ben momenteel aan het nadenken hoe ik dit kan bereiken.”

Foto goede voornemens 4 HQ Kim Stern Nieuws.nl

Elisabeth Beens (24):

“Ik ben veel met mijn werk bezig. Ik sta fulltime als juf voor een kleuterklas. Als ik aan het einde van de middag thuis kom, wil ik thuis ontspannen of tijd doorbrengen met mijn vriend. Mijn vrienden en familie verwaarloos ik daarom een beetje. Mijn goede voornemen is om meer tijd met hen door te brengen. Ik vind dat belangrijk omdat zij er altijd voor mij zijn en ik ook voor hen klaar wil staan. Het is natuurlijk ook gewoon gezellig om met ze af te spreken.”

Goede voornemens 5 HQ Kim Stern Nieuws.nl

Mohamed Sulaiman (42):

“Mijn doel is om een gezonde levensstijl te hanteren. Qua voeding ben ik al goed bezig, maar ik sport momenteel weinig. Ik ga met de auto rond zes uur ’s ochtends naar mijn werk bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en kom pas rond acht uur ’s avonds thuis. Ik ben dan zo moe dat ik geen zin meer heb om iets sportiefs te doen. Mijn voornemen is om meer vrije tijd te hebben, zodat ik kan gaan zwemmen met mijn kinderen. Dat wil ik onder meer bereiken door minder werkopdrachten aan te nemen.”

Goede voornemens HQ Kim Stern Nieuws.nl 2

Maria Apperlo (80):

“Ik geloof niet in goede voornemens voor ieder jaar. Ik vind het waardevol om altijd goed te leven. Zo vind ik het belangrijk om mensen te helpen die hulp nodig hebben. Ik deed bijvoorbeeld altijd de boodschappen van een oudere vrouw die geen familie meer had. Ik bracht haar ’s avonds ook warm eten. Ze is recent overleden, maar er zijn nog genoeg andere mensen die ik weleens help.”

Goede voornemens HQ Kim Stern Nieuws.nl 7

Stijn Geljon (34):

“Ieder jaar gaan mijn vrienden en ik om de tafel zitten en bespreken we onze goede voornemens. Als we onze doelen niet behalen dan volgen er consequenties. Zo heb ik een keer als straf een marathon moeten lopen. Voor aankomend jaar moeten we onze plannen nog bespreken, maar ik weet wel al waar ik in 2016 aan wil gaan werken. Ik wil namelijk Portugees leren. Ik doe de sport capoeira, dat is een combinatie van vechten en dansen. Hierbij worden liedjes in het Portugees gezongen. Ik vind die taal zo mooi, dat ik het zelf wil kunnen spreken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen