Goed idee! Zet je koelkast op 4 graden.

Foto: Voedingscentrum

Je koelkast op 4°C zetten is een slim plan. Op deze temperatuur krijgen bacteriën minder kans om uit te groeien. Zo houd je je eten langer goed en hoef je minder weg te gooien. Ook loop je minder kans op voedselinfecties. Supermarktketen Lidl besteedt hier deze week ruim aandacht aan met de actie “Zet je koelkast op 4 graden”. Het Voedingscentrum ondersteunt deze actie.

Vandaag werd de actie gelanceerd door prinses Laurentien en de Raad van Kinderen. Er is een handige sticker verkrijgbaar waarmee je de temperatuur in je koelkast kunt meten. Met deze oproep lanceert Lidl vandaag ook de website Optimaal.nl, waar je tips en recepten kunt vinden om voedselverspilling tegen te gaan. 

Hoe koud is het in jouw koelkast?

De sticker is een handige manier om uit te vinden hoe koud jouw koelkast staat afgesteld. Maar je kunt ook het display van je koelkast checken of een koelkastthermometer gebruiken, die zijn te koop in kookwinkels. Zet de koelkastthermometer in een glas water in je koelkast voor de exacte temperatuur.  

Medewerking Voedingscentrum

De boodschap van Lidl, de koelkast op 4°C zetten, is in lijn met die van het Voedingscentrum, omdat dit voedselverspilling voorkomt. Ook hebben we een bijdrage geleverd aan de website Optimaal.nl.

Goed eten gooi je niet weg

Het Voedingscentrum heeft een eigen campagne om voedselverspilling tegen te gaan. Met de campagne Hoezo50kilo? Zoveel eten wil je niet verspillen bieden we concrete, praktische adviezen en handige hulpmiddelen waarmee je als consument direct aan de slag kunt.

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden