Samen op zoek naar vrijwilligerswerk

Breda Actief zet zich in voor vrijwilligers in Breda
Breda Actief zet zich in voor vrijwilligers in Breda
Foto: Breda Actief

Speciaal voor mensen die het moeilijk vinden om zelf een leuke vrijwilligersplek te vinden, start Breda Actief op maandag 1 juni voor de tweede keer de cursus ‘De Kracht van Samen’. Deelnemers gaan samen en onder begeleiding op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij hen past.

De Kracht van Samen is een korte cursus van drie bijeenkomsten waarin mensen in een kleine groep op weg geholpen worden naar passend vrijwilligerswerk op zijn of haar eigen niveau. Dit project is bedoeld voor mensen die vanwege verschillende drempels, zoals bijvoorbeeld taalniveau of lichamelijke of geestelijke beperkingen, het lastig vinden om zelf een leuke plek te vinden.

Drie bijeenkomsten

Rowena, deelneemster van de eerste groep: “Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we elkaar een beetje leren kennen. Je mocht wat over jezelf vertellen, wat je wil gaan doen en waar je goed in bent. Ook hebben we verteld wat we nodig hebben op een werkplek. De tweede keer zijn vacatures besproken en hebben we gekeken welke leuk genoeg zijn om te bezoeken. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Het Klooster geweest. De derde avond hebben we ervaringen gedeeld. Ik heb mijn ideale vrijwilligersplek nog niet gevonden, maar door de cursus weet ik nu wel beter wat ik wel en niet kan en wil. Ook ben ik erg blij dat Anu met mij verder blijft zoeken, ook al is de cursus nu afgelopen.”

Data, vragen en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 1 juni, 15 juni en 20 juli van 10.00 tot 11.30 uur. Voor vragen over de cursus kan contact opgenomen worden met Anu Veldhuis of Mylène Martens van Breda Actief. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 076-52 33 555 of via de mail: [email protected]. Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen