Breda maakt zich op voor hoogtepunt beachvolleybalseizoen: Queen & King of the Court

19 jul , 14:09 Nieuws
pwa8716 min
Zaterdag 20 en zondag 21 juli vindt een van de hoogtepunten van het beachvolleybalseizoen plaats: het BetCity NK Queen & King of the Court. Deze spectaculaire en populaire variant van het beachvolleybal keer terug naar Breda, dit keer op een nieuwe, urban locatie bij Pier15. De beste volleyballers van Nederland strijden om de titels Nederlands kampioen Queen en King of the Court. Foto: pimspictures
Het belooft een spannend weekend te worden, aangezien Queen & King of the Court een afvalrace is tegen de klok. Meerdere teams staan tegelijk op één veld en hebben 15 minuten om zo veel mogelijk punten te scoren aan de Queen en King zijde. 
Oud Nederlands kampioenen opnieuw kanshebbers
Vorig jaar gingen Mees Sengers en Dirk Boehlé naar huis als Nederlands kampioenen King of the Court. Dit team, dat uitkomt voor Beach Team Nederland, stuntte toen tegen andere topteams. Dit jaar zijn ze opnieuw een van de favorieten voor de winst. Tijdens de BetCity Eredivisie Beach toernooien dit seizoen eindigden ze steeds op de eerste of tweede plek. 
Ze worden uitgedaagd door de jonge talenten Tom Sonneville en Bram van der Wel, die in Zutphen Kings of the Court werden. In Tilburg werden zij tweede en in Amstelveen vijfde, wat heb genoeg punten geeft om bovenaan het deelnemersveld te staan. Een ander opvallend duo dit toernooi zijn Sil Meijs en Leon Luini. Luini speelt alleen in het zand en Meijs speelt in de zaal, maar volleyballen beide op wereldniveau. 
Topteams van Beach Team Nederland in actie
Bij de vrouwen doen veel topteams mee aan Beach Team Nederland. Deze teams bestaan uit Mila Konink en Desy Poiesz, Emi van Driel en Kirsten Bröring, en als laatste Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Wat deze teams gemeen hebben, is dat zij alle drie over een aantal weken het EK Beachvolleybal in eigen land zullen spelen. Daarnaast zal de ervaren Annemieke Driessen dit toernooi meedoen met Leanne van Vegten. Van Vegten wist in Amstelveen al Queen of the Court te worden. 
  De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.