Help Merle aan een aangepaste rolstoelbus

19 jul , 13:52 Nieuws
merle rolstoel
Sinds kort is Merle afhankelijk van een elektrische rolstoel die niet meer in haar huidige auto past. Een aangepaste rolstoelbus is daarom noodzakelijk om haar vrijheid en zelfstandigheid te behouden. 
Via crowdfunding vragen haar zussen, Iris en Rachèl (Bavel), hulp om de benodigde aanpassingen aan de bus te financieren, zodat Merle snel in haar aangepaste rolstoelbus haar vrijheid tegemoet kan gaan. 
Zelfstandigheid behouden
Merle is geboren met Spina Bifida (een open ruggetje). Naast alle beperkingen die de Spina Bifida met zich meebrengt zijn ernstige nierfalen van grote invloed op haar dagelijkse leven. Door toename van klachten en haar verslechterde nierfunctie neemt haar mobiliteit steeds verder af. Inmiddels legt ze afstanden buitenshuis af met een elektrische rolstoel. Ondanks dat de achteruitgang en de inzet van deze elektrische rolstoel confronterend zijn voor haar, ziet zij zelf het positieve ervan in: 'het maakt ook veel dingen makkelijker'. 

"Merle wil, net zoals iedereen, haar zelfstandigheid zoveel mogelijk behouden. Zelf boodschappen doen, ziekenhuisbezoeken afleggen of op bezoek bij vrienden en familie zijn onderdeel van haar dagelijks leven. Dit kan zij niet langer zonder deze elektrische rolstoel. Deze past helaas niet in een 'normale' auto."

- Campagnetekst

Haar zusjes gunnen haar zoveel mogelijk vrijheid en zelfstandigheid en hopen dat ze nog een berg mooie ervaringen kan opdoen met haar rolstoel. Met deze reden zijn ze de inzamelingsactie gestart en hopen ze dat Merle snel met haar aangepaste rolstoelbus van haar vrijheid kan genieten. 
  De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.