Petje af Breda: voor nieuwsgierige kinderen die de wereld willen ontdekken

04 okt 2023, 7:03 Nieuws
20230305 131611
Bij Petje af komen kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar op zondag samen om mooie nieuwe ervaringen op waarmee zij hun blik op de wereld verruimen. Door inspirerende gastlessen en interessante bedrijfsbezoeken krijgen ze een kijkje achter de schermen van het bedrijfsleven, en via excursies naar onder meer musea komen ze in aanraking met kunst en cultuur.
Zo komen ze erachter wat de wereld hen te bieden heeft, en andersom. Later als volwassene, maar ook nu al.

Petje af Breda

Petje af Breda heeft vijf groepen in de wijken Hoge Vucht, Haagse Beemden, Doornboslinie, de Heuvel, en Heusdenhout. Hier verkennen de kinderen hun mogelijkheden en verbreden ze hun toekomstperspectief. Dat leren gaat wel anders dan op school: bij Petje af worden namelijk geen boeken gebruikt. En geen toetsen gedaan, geen cijfers gegeven. Kinderen leren hier door te ervaren en te doen. En door veel plezier te maken! Zo waren ze afgelopen schooljaar te gast in de rechtbank, waar ze van echte rechters, officieren van justitie en advocaten in de praktijk leerden hoe het is om deze beroepen uit te oefenen, ontwierpen ze onder begeleiding van docenten en studenten van Avans Hogeschool een marketingcampagne, bezochten ze het afvalverwerkingsbedrijf AVR en leerden ze van de eventmanagers van Breda Barst hoe ze zelf een evenement konden organiseren.
Ook dit schooljaar staan er weer leuke en aansprekende activiteiten op het programma. Welke beroepen zijn er bijvoorbeeld allemaal in de kledingindustrie? En is techniek nou echt saai, of blijkt het juist erg boeiend?
Naast het verkennen van beroepen, komen de kinderen ook in aanraking met kunst, cultuur en wetenschap. Soms dichtbij huis, want Breda heeft veel te bieden, soms ook verder weg. Zo staat dit jaar onder andere een bezoek aan NEMO in Amsterdam op het programma.
Petje af vergroot de wereld van kinderen en laat hen ontdekken wat bij ze past, en natuurlijk ook wat niet. Dankzij de steun van de gemeente Breda, diverse fondsen en het Bredase bedrijfsleven kan dit programma kosteloos aan Bredase basisscholieren worden aangeboden.
Petje af gaat na de herfstvakantie weer van start. Nieuwsgierige wereldverkenners kunnen zich nu aanmelden via www.petjeaf.nl