Burgemeester Paul Depla en Wethouder Boaz Adank doneren spullen voor Oekraïne

Foto: Breda maakt mij blij

BREDA – Vanochtend waren burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank al vroeg bij Kringloopwarenhuis Vindingrijk om spullen te doneren voor de mensen uit Oekraïne. Tot en met vrijdag 1 april kun je op vier locaties in de stad terecht om bijvoorbeeld houdbaar voedsel en medische producten in te leveren.

De inzamelingsactie is opgezet door Gemeente Breda en Breda Maakt Mij Blij in samenwerking met de Poolse zusterstad van Breda: Wroclaw.

Deze week zamelt Breda Maakt Mij Blij op allerlei locaties in Breda spullen in voor Oekraïne. “Dankzij onze nauwe samenwerking met de Poolse hulporganisatie Foundation Oekraïne weten we precies
waar behoefte aan is. Alleen deze producten worden dan ook ingenomen”, geeft Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij aan. Al jarenlang wordt de sterke stedenband tussen Wroclaw en Breda goed onderhouden. Zo ook met deze inzamelingsactie. Burgemeester Depla: “Wij willen graag ons steentje bijdragen voor onze zusterstad!”

Samenwerken

Ook verschillende organisaties dragen hun steentje bij aan de inzamelingsactie, zoals onderwijsinstellingen De Rooi Pannen en Curio, Afvalservice Breda en logistiek bedrijf Instabox. “Er zijn in de afgelopen periode al heel wat inzamelingsacties georganiseerd, dus we zijn blij dat er nog steeds voldoende animo is om te helpen”, geeft Thibaud aan.

Inzamelen
De inzamelingsactie startte afgelopen maandag en loopt tot en met aanstaande vrijdag 1 april. De locaties waar men in deze periode terecht kan zijn het Kringloopwarenhuis Vindingrijk, Milieustation Breda, Parels Breda en Boerderij Wolfslaar. Op www.bredamaaktmijblij.nl staat een lijst met daarop de spullen die worden ingezameld. Alleen deze spullen worden ingenomen, want deze zijn het hardst nodig. Thibaud hoopt dat de inzameling voor Oekraïne op net zoveel steun kan rekenen als zijn andere acties. “Want als iedereen een beetje helpt, doen we samen een heleboel!” Doe jij ook mee?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen