Pop-up vaccinatielocatie Stadskantoor Breda voorlopig nog open

Foto: PixaBay

Vanwege het groot aantal mensen dat gebruik maakt van de pop-up vaccinatielocatie in het Stadskantoor is besloten de locatie in ieder geval tot 1 juli 2022 open te houden.

De vaccinatielocatie op het Stadskantoor is een tijdelijke locatie. Deze locatie is begin januari open gegaan om mensen op een centrale plek in de stad de mogelijkheid te bieden een vaccinatie te halen. Sinds de start in januari hebben al meer dan 3.000 mensen hier hun vaccinatie gehaald.

Per week komen er circa 250 mensen voor een vaccinatie (eerste, tweede, booster- of herhaalprik). Ook de komende weken wordt nog voldoende aanloop verwacht. Onlangs hebben alle 70-plussers een oproep gekregen voor een herhaalprik (2e boostervaccinatie). En ook de 60-plussers kunnen nu een herhaalprik halen.

We wilden inwoners de mogelijkheid bieden op een centraal gelegen en toegankelijke plek een vaccinatie te halen. Dat blijkt een succes. Al meer dan 3.000 inwoners hebben hier een prik gehaald. Bewoners die voor een paspoort of rijbewijs komen vinden het nu zo makkelijk om toch die vaccinatie te nemen dat ze ook bij de vaccinatielocatie langs lopen.” aldus wethouder Arjen van Drunen

Openingstijden

Inwoners die hun vaccinatie willen halen op het stadskantoor, kunnen hier op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.15-15.45 uur – zonder afspraak – terecht voor een van de volgende vaccinaties:

  • 1e en 2e vaccinatie (basisset), voor iedereen vanaf 12 jaar
  • Boosterprik, voor iedereen vanaf 12 jaar
  • Herhaalprik (2e booster), voor iedereen vanaf 70 jaar

Vergeet niet een legitimatiebewijs mee te nemen. Vanaf deze week kunnen ook mensen van 60 tot en met 69 jaar een herhaalprik halen. Op dit moment moeten deze mensen hiervoor een afspraak maken en worden ze verwezen naar één van de GGD-priklocaties.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen