Bredase Mary Read Rum beste rum ter wereld

Foto: Breda Beverage Company

Gisteren is in London, tijdens de prestigieuze World Rum Awards, het Bredase Mary Read Rum als ‘s werelds beste uit de bus gekomen in de categorie Flavoured Rum. Ook werd het label design van de fles bekroond met een bronzen medaille.

Over Mary Read Rum
Mary Read Rum is een 100% Nederlandse, handgemaakte Spiced Rum. Gefermenteerd en gedistilleerd uit de beste organische en natuurlijke ingrediënten. Een eerbetoon aan één van ’s werelds meest gevreesde en legendarische vrouwelijke piraten Mary Read. Mary Read Rum wordt gemaakt in Eindhoven door Bottle Distillery naar idee van Breda Beverage Company, onder andere bekend van Ginneken Gin en NOAD bier.

Mary Read Rum is stevig, lichtzoet en romig van smaak. Met de beste rum als basis, spiced met kaneel, piment, foelie en butterscotch. Heerlijk puur met ijs of in de mix. Voor het ontwerp van het label tekende de Bredase kunstenaar en tattoo artist Rutger Termohlen.

Bredase herbergierster en piraat
Mary werd rond 1685 geboren in het Engelse Devon, waar haar moeder de keuze maakte om haar als jongen op te voeden. Ze werkte als schippersknecht en meldde zich onder de naam Mark aan bij de Engelse marine om mee te vechten tegen de Fransen in de Spaanse successieoorlog. Zo kwam ze in
België terecht waar ze verliefd werd op een Vlaamse collega binnen de cavalerie.

Mary trouwde haar Vlaamse liefde en was eindelijk de vrouw die ze altijd wilde zijn. Vlak bij het Kasteel van Breda begonnen ze herberg De Drie Hoefijzers. Na enkele succesvolle jaren trof het noodlot hen, haar man werd doodgestoken en Mary stond weer voor een moeilijke keuze. Ze meldde zich opnieuw als man aan bij de Nederlandse marine en vertrok richting West-Indië.

Onderweg werden ze overvallen door piraten en Mary koos om zich daarbij aan te sluiten. Op het schip van kapitein Jack Rackham was het zijn vriendin Anne Bonny die ontdekte dat Mary een vrouw was. Mary groeide samen met Bonny uit tot de meest beruchte vrouwelijke piraten uit de Gouden Eeuw van de Piraterij.

Kijk voor meer informatie op:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen