Amerikanen genieten van rotonde in Purmerend

De webcam die gericht staat op een Purmerendse rotonde blijft de gemoederen bezig houden. Doordat de livestream op de website Reddit werd getipt, kijken nu ook Amerikaanse bezoekers mee in de hoop dat iemand naar ze zwaait.

Afgelopen mei ging de webcam van softwarebedrijf Archie online op de Gorslaan. Dat bleek een voltreffer. Toen enthousiaste fans een polonaise wilden gaan doen op de rotonde, greep de gemeente in. De verkeersveiligheid mocht in niet in gevaar komen en de webcam ging op zwart.

Lees ook:

Enige tijd later dacht directeur Dik van Bommel dat de hype nu wel voorbij zou zijn en hij activeerde de webcam weer.

Dit is de beroemde rotonde in Purmerend

Veel Redditgebruikers willen even ‘shinen’ en gaan massaal naar de rotonde om iets geks te doen voor de camera. Woensdag liep er iemand door het beeld in een tovenaarskostuum, een ander verkleed als heks, werd er gezwaaid, reden auto’s eindeloos rondjes en schreef iemand op het wegdek de tekst: “Reddit = 4 fags” (Reddit = voor flikkers). Ook de politie komt nu regelmatig langsrijden om te kijken of het niet uit de hand loopt.

De als heks verklede Johan-Senpai die op de fiets naar de rotonde ging, werd tegengehouden door een agent die wilde weten wat hij van plan was. “Ik zei dat ik hier voor een weddenschap was,” vertelt de jongen op Reddit. “Hij vroeg naar m’n ID, en ik zei dat ik die dus niet bij me had. Toen sprak hij even via de walkie-talkie met een vrouwelijke agent. Hij zei dat hij hier met een gozer in een heksenpak stond. De vrouwelijke agent zei ‘m dat-ie weer aan het werk moest gaan.”

“Hij vertrok met de mededeling dat ik niet in het midden van de rotonde mocht komen. Later kwam de fietsagent nog terug om een foto van me te maken. Geen van zijn collegae had zijn verhaal geloofd”.

Deze bijzondere Indonesische rotonde heeft ook een webcam.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden