Politie start onderzoek naar mogelijk misbruik gehandicapt meisje Talent

De politie doet onderzoek naar mogelijk misbruik van een 19-jarige gehandicapte vrouw door een vrijwilliger van zorgbureau Talent. Het meisje zit op de dagbesteding van Talent in Eckelrade.

De directie van het bedrijf bevestigt tegen L1 dat er een onderzoek loopt naar de vrijwilliger. De verdachte werkt op vrijwillige basis als chauffeur van het meisje. Met dat busje wordt de cliënte van de dagbesteding naar huis gebracht.

Er wordt onderzocht of er seksueel contact is geweest tussen de vrijwilliger en de vrouw. Zorgbureau Talent heeft de vrijwilliger ontslagen en heeft de kwestie gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De medewerkers van Talent hebben hier donderdag een vertrouwelijke brief over gekregen.

Lees ook:

Het onderzoek startte nadat de moeder melding deed bij de politie. Het 19-jarige meisje dacht dat ze een relatie had met de man. Dat blijkt uit interne verslagen die in handen zijn van L1. De vrijwilliger plande de ritten met het busje altijd zo, dat hij haar als laatste moest afzetten.

Talent heeft het protocol met betrekking tot de vrijwillige chauffeurs hierop ook aangepast. Zij rijden nu niet meer iedere dag dezelfde route met dezelfde cliënten.

De man ontkent dat hij seksuele handelingen heeft verricht bij de vrouw. Volgens hem heeft hij alleen maar gespreken met haar gevoerd. Dit gebeurde regelmatig op de parkeerplaats bij een sportcomplex in Heerlen.

In de interne verslagen staat ook dat het meisje heeft verklaard dat de man haar met wapens heeft bedreigd al ze het aan iemand zou vertellen.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden