Politiehond vindt inbreker in struiken Ginneken

Foto: Publiek domein

Een gevluchte inbreker is zaterdagavond gevonden door een politiehond. Hij had zich verscholen in de bosjes maar dat hielp dus niet.

Bewoners van de Postlaan in Breda hadden een inbreker overlopen die in een schuur had ingebroken. Toen de man betrapt werd wilde hij er net op zijn fiets van door gaan, met een stuk elektrisch gereedschap in zijn tassen. Hij liet alles achter en rende weg. Eén van de bewoners was hem achterna gegaan toen hij de benen nam.

Verschillende politie-eenheden reden die kant op waaronder een hondengeleider en zijn hond. De getuige kon een duidelijk signalement opgeven. Hij raakte de man kwijt. Op dat moment reed de hondengeleider op de Taxandrialaan en zag een man lopen die geheel aan het signalement voldeed. De man rende weg en vluchtte enkele tuinen in. De politiehond werd uit de wagen gehaald en op het spoor gezet. Binnen enkele minuten had hij de verdachte gevonden. De 39-jarige Pool zonder vaste verblijfplaats in Nederland, werd aangehouden. De gestolen spullen konden direct terug naar de eigenaar.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen