Illegale taxichauffeur wil meer geld en bedreigt klanten met wapen

Foto: Asja Vossen

Een illegale taxichauffeur is in het centrum van Breda op zaterdag 9 september aangehouden omdat hij twee klanten zou hebben bedreigd. Hij eiste onder bedreiging van mogelijk een wapen meer geld dan het afgesproken taxibedrag.

De twee mannen werden rond 04.00 uur door een illegale taxichauffeurs op de Hoge Brug in Breda aangesproken voor een rit naar huis. Ze spraken een bedrag af. Tijdens de rit eiste de bestuurder een hoger bedrag. De klanten gingen hiermee niet akkoord. Op de Stationsstraat in Etten-Leur zijn ze gestopt. De mannen werden volgens eigen zeggen door de illegale taxichauffeur met een wapen bedreigd. Ze stapten uit de auto en waarschuwde de politie. Agenten hebben de man op de Adriaan van Bergenstraat aangehouden. Hij is ingesloten voor onderzoek.

De illegale taxichauffeurs hebben  geen vergunning, voldoen niet aan kwaliteitseisen, betalen geen belasting en hun passagiers zijn vaak niet verzekerd. Daardoor is er sprake van oneerlijke concurrentie, zo laat de politie weten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties