Politie controleert extra op verlichting

Foto: daarkunjemeethuiskomen.nl

De politie controleert de komende weken extra op fietsverlichting. Vanaf 7 december houden ze actief fietsverlichtingscontroles en schrijven ze bekeuringen uit als je fietsverlichting niet in orde is.

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Om aandacht te vragen voor deze zichtbaarheid tijdens de donkere dagen is de najaarscampagne Ik val op! ontwikkeld. Deze campagne is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt uitgevoerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert, de Fietsersbond en de ANWB.

Boete

De boete voor fietsen zonder verlichting of met niet goed werkende verlichting is 55 euro. Voor de volledigheid: Voor fietsverlichting gelden in Nederland de volgende regels:

  • Tussen zonsondergang en zonsopgang, en overdag wanneer het zicht ernstig belemmerd wordt, moet een fietser licht voeren.
  • Het voorlicht moet wit of geel zijn. Het achterlicht rood.
  • Het licht moet vast aan de fiets bevestigd zijn, of gedragen worden op borst (voorlicht) of rug (achterlicht).
  • Het licht mag niet knipperen.

Kijk voor meer informatie ook eens op de themapagina fietsverlichting van de Fietsersbond.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen