Fietsendief gestopt dankzij politiehond Duuk

Foto: Politie.nl

Afgelopen nacht is mede dankzij een alerte getuige en politiehond Duuk omstreeks 01.00 uur op de Sportstraat een 37-jarige Bredanaar aangehouden in verband met het bezit van inbrekersgereedschap en een poging fietsdiefstal.

Bovendien had de verdachte, een bekende van de politie, nog 12 XTC pillen bij zich, zo meldt de politie.

Een bewoner in de wijk Zandberg werd omstreeks 00.50 uur wakker van het geluid van een slijptol. Hij keek naar buiten en zag in een steeg nabij de Zonnebloemstraat een vreemde man staan bij een fiets. De betrapte man rende daarop weg in de richting van de Generaal Mackzekstraat / Wagenmakerspark.  De buurtbewoner stelde direct een achtervolging in en zag dat de vluchter een rugzak op de grond liet vallen. Hij belde ondertussen de politie.

Een hondengeleider zat in de buurt en reed het bedoelde park in. Hij zag een man in ondergoed rennen, dit bleek de melder te zijn. Circa 100 meter daarvoor rende de verdachte. De hondengeleider reed in de richting van de verdachte die inmiddels op de Sportstraat rende. Hij haalde diensthond Luuk uit de auto, dit was voor de verdachte aanleiding om zijn vluchtpoging te staken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de rugzak werd de slijptol en nog wat ander gereedschap aangetroffen. In een ander tasje dat de verdachte nog bij zich had, vond de politie 12 XTC pillen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden