Treinpassagier zeer gewelddadig tegen NS-personeel

Foto:

Op de Gravinnen van Nassauboulevard in Breda is vrijdagochtend rond 09.00 uur op het station een man uit Den Haag aangehouden.

Tijdens een controle in de trein op het station van Breda wordt de man door medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen aangesproken. Naar aanleiding van dit gesprek wordt de man gesommeerd de trein te verlaten. Hij weigert en schopt en slaat direct de NS-medewerkers. Eén van hen valt door de trappen zelfs uit de trein. Collega’s van de NS die op het perron staan, schieten te hulp en proberen de man te bedaren en onder controle te brengen. Maar die blijft zich verzetten en slaat en schopt de 4 NS-medewerkers. Ook spuugt hij één van hen in het gezicht. Agenten die zijn opgeroepen, kunnen de man onder fors verzet aanhouden. Ze brengen hem naar het cellencomplex waar hij nog steeds agressief is en ook daar met fysiek verzet wordt ingesloten.

Door alle NS-medewerkers wordt aangifte gedaan van mishandeling.

Geweld tegen personen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen