Hennepkwekerijen opgerold in de regio

Foto: Asja Vossen

De verschillende hennepteams van de politie Zeeland-West-Brabant zijn woensdag 26 september op pad gegaan op hennepkwekerijen te ruimen. In totaal werden er 873 planten vernietigd. Zes personen zijn aangehouden.

Bredase hennepkwekerijen

Aan de Roelandshof in Breda werd op de bovenverdieping van een tussenwoning een hennepkwekerij gevonden. In totaal stonden er 397 planten in. Twee mannen (34 en 41 jaar oud) die in de woning aanwezig waren zijn opgepakt. In de Van ’t Hoffstraat is in een appartement een kwekerij met 85 planten opgerold. De 28-jarige bewoonster is aangehouden.

Zeeland

In Goes zijn aan de Wilgenstraat 4 planten door de eigenaar zelf vernietigd. In Koewacht werd een kwekerij met 55 planten aangetroffen in een woning. De 43-jarige bewoner is aangehouden.

Hoogerheide

In Hoogerheide werd in een woning geen hennepkwekerij, maar een drogerij aangetroffen. Er werd ruim 8 kilogram aan henneptoppen in beslag genomen. Ook vonden agenten een vuurwapen in het pand. Een kostbaar horloge is in beslaggenomen en de 41-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten.

Tilburg

In een garage aan de Dongenseweg werden 32 planten en 3,5 kilo gedroogde hennep in beslag genomen. Een 51-jarige Tilburger en een 70-jarige plaatsgenoot zijn aangehouden in verband met de zaak. Ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Ook aan de Randwijkstraat was het raak, daar zijn 300 planten in beslag genomen. En aan de Joost van de Mortelstraat werden verschillende hennepgerelateerde goederen in beslag genomen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen