Getuigen gezocht van plofkraak in Breda Noord

Foto: redactie

De politie zoekt zo veel mogelijk informatie over de daders van een plofkraak afgelopen nacht op een pinautomaat bij winkelcentrum Hoge Vught.

Op donderdag 28 november 2019 om 3.35 uur kwamen de eerste meldingen binnen bij het operationele centrum. Meerdere mensen hadden harde knallen gehoord en men gaf aan dat er mogelijk een pinautomaat opgeblazen zou zijn. Politie-eenheden en eenheden van de Koninklijke Marechaussee spoedden zich naar het winkelcentrum waar de pinautomaat zat. Ze troffen daar een enorme ravage aan, het gebouw waar de pinautomaat zat was flink beschadigd. De automaat was inderdaad opgeblazen. Getuigen meldden dat ze twee mannen op een scooter hadden zien wegrijden richting de Brusselstraat. Ook zou er een auto gezien zijn.

Onderzoek

Een grote zoekactie meer meerdere eenheden leverde helaas geen verdachten op. Brandweer en EOD werden opgeroepen. Toen die aangaven dat het veilig was kon de politie met een onderzoek starten bij de automaat. Het is nog niet duidelijk of er geld is buitgemaakt. Onderdeel van dat onderzoek is te kijken of er getuigen zijn die iets gezien hebben de afgelopen tijd bij de automaat. Of mensen die voor of na de kraak een scooter hebben zien rijden in de omgeving. Of mensen die camerabeelden zouden kunnen hebben van de daders.

Neem contact op met de politie

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  • anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
  • En als laatste zijn er altijd mensen die van deze plofkraak afweten. We willen die informatie graag hebben, dat kan ook anoniem: bel 0900-8844, zeg NIET uw naam en vraag naar de afdeling TCI(Team Criminele Inlichtingen).

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden