Boa’s vinden drugsafval in bedrijfspand in de Haagse Beemden

Foto: Politie.nl

Bij een bestuurlijke controle zijn door twee gespecialiseerde boa’s 41 jerrycans met drugsafval gevonden.

Op woensdag 22 september 2021 omstreeks 17.30 werd een controle gehouden in een bedrijfspand aan de Rudonk door twee gespecialiseerde ondermijningsboa’s. In dat pand troffen ze 41 jerrycans aan met chemische stoffen. De politie werd gebeld die de chemische stoffen testte. Toen bleek dat het afval was van een amfetaminelab. Een bedrijf moest komen om het afval af te voeren. De kosten van het opruimen en vernietigen worden door de gemeente op de eigenaar van het pand verhaald. De politie start een onderzoek naar de herkomst van het afval.

Melden helpt!

Chemische stoffen zijn gevaarlijk om zo op te slaan. Er moet niet voor niets een vergunning aangevraagd worden als je dat wil doen. In die vergunning staan regels over veiligheid. Als chemische stoffen bij elkaar komen kan er brand of een ontploffing ontstaan met alle gevolgen. Weet u of heeft u een vermoeden dat dit bij u in de buurt gebeurd meld dit dan bij ons of de gemeente. Zo kunnen we uw woon- of werkomgeving veiliger maken.

Heeft u tips of informatie, meld dit dan bijvoorbeeld via via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006).

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden