Breda – Mogelijke drugsdealer verzet zich bij aanhouding

Op donderdag 30 juli 2015 om 21.30 uur kwam er bij de politie een tip binnen dat een man op een opvallenden scooter harddrugs zou dealen. Hij zou rijden in de omgeving van de Ignatiusstraat. Verschillende politie-eenheden sloten de wijk af en een motorrijder ging opzoek naar de scooter. Die was snel gevonden en op de scooter reed een bekende van de politie.

Aanhouding

De bestuurder kreeg een stopteken. Toen de reden van zijn staande houding, het dealen van drugs, aan hem werd verteld zagen de agenten dat de man zenuwachtig werd. De verdachte, een 17-jarige inwoner uit Breda, werd gefouilleerd. Hij had twee mobiele telefoons en een flinke hoeveelheid briefgeld bij zich, gebruikelijk bij drugsdealers. Op het moment dat de agenten aangaven dat hij mee ging naar het bureau probeerde de verdachte te vluchten. Ook probeerde hij zijn telefoon stuk te gooien. De agenten moesten pepperspray gebruiken om zijn verzet te breken en hem de handboeien om te doen. Onderweg naar het bureau in Breda gaf de verdachte aan dat hij onwel werd. Er werd direct een ambulance gebeld die klaar stond aan het bureau. Die heeft de verdachte meegenomen naar het ziekenhuis ter controle. Na onderzoek mocht hij daar weer weg.

Woning doorzocht

De woning van de verdachte is doorzocht. Daar werden verschillende dealerbenodigdheden en resten van verdovende middelen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak verder. De verdachte is in verzekering gesteld.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden