Dordrecht – Twee verdachten aangehouden voor verduisteren iPhones en iPads

Diefstal
TNT verwerkt veel zendingen waarbij Apple producten worden verzonden. Dit gaat dan vaak om dozen, maar soms ook om hele pallets voor bedrijven. Eind vorig jaar ontdekten medewerkers van het postbedrijf dat meerdere zendingen vanuit Dordrecht niet waren afgeleverd bij de klanten.

Nadat er aangifte was gedaan, startte de politie het onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat een chauffeur, in dienst bij TNT, tussen november 2014 en februari 2015 zo’n 20 pakketten had weggenomen. De diefstal had een totale waarde van €25.000,-. Na het opvragen van bank- en telecom gegevens, kwam de politie de verdachte op het spoor en werd de 27-jarige chauffeur uit Breda aangehouden.

Heling
Tijdens het onderzoek werden meerdere getuigen uit het hele land gehoord. Zij hadden een iPhone of iPad gekocht via Marktplaats. Dat leidde uiteindelijk naar een tweede verdachte, een 20-jarige man uit Breda. Hij werd gearresteerd voor het helen van de goederen.

Beide verdachten zijn uitgebreid verhoord en inmiddels weer op vrije voeten. Zij hebben een dagvaarding meegekregen en dat betekent dat zij zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter. De zitting staat gepland op 11 december.

Preventie
Heling is het verwerven, bezitten of overdragen van een gestolen product. Heling is strafbaar. Onder heling valt ook het kopen van gestolen producten als u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen goed gaat. Bijvoorbeeld: u kunt een fiets, mobiele telefoon of i-pad kopen, voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Die prijs is dat ook vaak. Veelal gaat het dan om een gestolen goed. Koop u het product toch, dan maakt u zich mogelijk schuldig aan een strafbaar feit. Via www.stopheling.nl of de Stop heling app kunt u kijken of een aangeboden goed als gestolen bij de politie staat geregistreerd.

In de zaak van TNT post besloot de Officier van Justitie dat de getuigen, die de goederen voor een redelijk bedrag hadden gekocht, de producten mochten houden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden