450 kilo illegaal vuurwerk in kelderbox seniorenflat

Foto: Asja Vossen

Maandagmiddag controleerden agenten van de Landelijke Eenheid twee auto’s op de A27 bij Raamsdonksveer. De bestuurders waren de agenten door hun gedrag op een parkeerplaats opgevallen. In een van de auto’s trof men toen 40 kilo illegaal vuurwerk aan. De bestuurder uit Zundert (44), werd aangehouden. Hij werd verdacht van de handel in illegaal vuurwerk. De andere bestuurder uit Rijswijk (24), werd aangehouden omdat hij er van verdacht werd het vuurwerk te willen kopen.

Kelderbox Bisonsraat

Bij zoekingen in de woning van de man in Zundert en een kelderbox onder ‘De lange Voren aan de Bisonstraat in Breda werd later nog eens 450 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de flat wonen veel senioren, maar het is officieel geen seniorenflat. Na consultatie van de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie werd de kelderbox door een professioneel bedrijf leeggehaald. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het vuurwerk.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden