Breda – Hennepkwekerij net op tijd ontdekt

Op zondagmiddag 25 oktober 2015 kwam er bij de politie informatie binnen dat er vanuit een flatwoning aan de Mariastraat een hennepkwekrij opgeruimd werd. Agenten namen polshoogte en zagen dat er voor de flat een gehuurde bus stond. In die bus lagen spullen die gebruik wordt bij het kweken van hennep. Tegen de flat stond een bouwladder. Vanuit een woning werden spullen naar beneden geladen. In de woning wezen alle sporen erop dat er een hennepkwekerij en drogerij gestaan had. In iedere kamer van de woning was of hennep geteeld of gedroogd. Dit leverde een levensgevaarlijke situatie op. Twee mensen, de bewoonster en een 27-jarige man uit Rotterdam, zijn aangehouden. Ze zijn aan het bureau ingesloten. Het opruimen van de kwekerij is overgenomen door een bedrijf in opdracht van de politie.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden