Getuigen gezocht van aanranding jong kind in Princenhage Breda

jun 17 , 12:43 Politie
politie2
De politie verdenkt deze man (zie foto hieronder) van het betasten van een 8-jarig kind bij de speeltuin aan de Doelakkerstraat en de Pottenbakkerstraat in Breda. Dit gebeurde bijna drie maanden geleden.

Speeltuintje Princenhage

De wijk Princenhage in Breda ligt aan de rand van de stad, vlak naast de snelweg A16. Ingeklemd tussen twee straten, de Doelakkerstraat en de Pottenbakkerstraat, ligt een speeltuintje. Speeltuin Pottenbakkerstraat, zo staat het bekend in de buurt. Kinderen spelen er dagelijks. Met water en modder, op de glijbaan en de schommel. Een fijne plek voor kinderen uit de buurt.
Op vrijdagmiddag 22 maart, rond 16.45 uur, laat een meisje van acht op dat moment haar hondje uit bij de speeltuin. Bij het uitrenveldje voor honden komt ze een man tegen. De man pakt haar beet. Betast haar. Het meisje zegt: “Stop! Hou op!” Ze gilt. Dan rent hij weg. Op camerabeelden zien we daarna een man langsrennen.
"Die samenloop van gebeurtenissen: het gillen van het meisje, de man die kort daarna langs een camera rent, maakt dat we denken dat dit ook inderdaad de man is die het meisje kort daarvoor betastte. En haar omschrijving van de man.", zo laat de politie weten.
Het meisje kon een goede beschrijving van de man geven. Hij is licht getint. Tussen de 25 en 40 jaar. Heeft een normaal postuur, is ongeveer 1.80m lang en heeft lichtbruin kort haar. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een grijze joggingbroek. EN: opvallende groene veters in zijn schoenen.
aanranding20242 1