De halve finales van Breda Future

Amstelveense Sandra Zaniewska (WTA 362) speelt de halve finale tegen Pia König (Oostenrijkse, WTA 351). Ze speelt al sinds 2013 eredivisie en Futures in Nederland. Sandra woont sinds kort in Nederland en spreekt al een beetje Nederlands. Prachtig tennisweer, later op de dag wat wind.

Pia is een verdedigende baseline speelster die goed kan counteren als de tegenstandster versnelt of naar het net gaat.
Sandra is een krachtige, atletische vrouw die zeer gevarieerd speelt, een hele goede (kick)service, topspin, slice fore- en backhand, maar haar dropshots zijn fenomenaal, je ziet ze niet aankomen, prachtig op maat en Pia werd er helemaal gek van.
In de 1e set ging het helemaal gelijk tegen elkaar op. In de tie-break had Sandra 2 setpoints maar de 1e set ging toch naar Pia.
In de 2e set maakte Pia iets meer fouten en Sandra juist niet, haar dropshots en oplopen als ze zag dat ze een goede diepe bal had geslagen maakten veel indruk, 6-2 voor Sandra.
De 3e set liet Pia te duidelijk blijken dat ze het niet meer zag zitten, 6-2 voor Sandra. Gefeliciteerd Sandra, met de finaleplaats!

Scott Griekspoor (ATP 516) speelde zijn halve finale tegen Alexandre Sidorenko (Fransman, geboren Rus, ATP 592).
Alexandre kennen sommigen nog van de Breda Future 2008 waarin hij de finale verloor, in 2011 ook maar minder succesvol.
Vanaf het begin speelde Scott agressiever en krachtiger, en liep Alexandre voortdurend achter de feiten aan. Er waren wel veel mooie rallies, 6-2 voor Scott.
De 2e set probeerde Alexandre het wel, maar Scott verslapte niet en won met 6-4. Gefeliciteerd Scott!

Bredase Donnaroza Gouvernante met Suzan Lamens (beiden 15 jaar) waren natuurlijk enorm in hun schik met hun halve finale plaats op een $15.000 Future, en dat nog wel in Donnaroza’s eigen Breda met zo’n kleine 200 toeschouwers.
Ze moesten tegen 2 sterke Oostenrijkse dames, Pia König (WTA 480, die net de halve enkel finale verloor) en Barbara Haas (WTA 704).
En ze deden het helemaal niet slecht, er waren veel prachtige rallies en de Nederlandse meisjes scoorden ook best wel veel, maar de decisive points gingen toch veel naar het land van de Edelweiß, 6-2, 6-1. Toch een hartstikke leuke ervaring en opsteker voor Donnaroza en Suzan!

De andere halve finale dames is opgegeven door Anastasia Grymalska waardoor Jesika Maleckova in de finale staat, morgen meer over haar.

Sander Arends en Stefan Fransen hebben hun halve finale herendubbel verloren met 6-3, 7-5.

De andere halve finale heren tussen de 1e geplaatste Dennis Novak en Yannik Reuter is gewonnen door Yannik en dat is toch verrassend te noemen.

In de andere halve finale damesdubbel heeft de Haagse Sviatlana Pirazenka gewonnen van Nikki Luttikhuis (en hun partners).

Tot morgen naar de finales!

Bron: TennisinBreda op Facebook

 

 

 

 

 

 

Bron: TennisinBreda op Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden