5 Redenen waarom nieuw elan bij NAC vruchten gaat afwerpen

NAC klaar voor de toekomst
NAC klaar voor de toekomst
Foto: Johan Dirven

Na het vertrek van 18 spelers heeft de technische staf van NAC de ruimte om zelf een nieuwe spelersgroep samen te stellen. Een groep die past in de visie en de plannen van technisch directeur Hans Smulders. Visie en een lange termijnplanning? Ja bij NAC waait nu een andere wind.

De Parel is vermaard door de combinatie van een bourgondische levensstijl met tegendraadse acties. Inmiddels is duidelijk dat je met bier, worstenbrood en dwarse streken alleen, niet ver meer komt in het moderne profvoetbal. Met deze vernieuwing verandert er veel bij NAC. Er is een doelgericht plan met nieuw elan. Een plan om NAC op de kaart te zetten als structureel gezonde eredivisieclub. Sportief en financieel. Prestaties, lange termijnvisie en een duidelijke koers zetten voortaan de toon. Vijf redenen waarom deze visie zijn vruchten gaat afwerpen.


De unieke clubcultuur van NAC staat in de etalage om spelers te binden

Wil je bij NAC spelen? Dan kies je voor “het avondje NAC” in een oud-Engelse sfeer. NAC is een aantrekkelijke club voor jonge spelers. Hans Smulders is duidelijk hierover. Als je in deze entourage wilt spelen dan ben je welkom. Als je voor het geld gaat dan is NAC niet meer de club. Hierdoor worden spelers aangetrokken die zich thuis voelen bij de Parel. Ook de samenwerking met Manchester City past hier prima in. De tijd dat er hordes broodvoetballers voorbij kwamen die zichzelf weer eens in de kijker willen spelen lijkt grotendeels voorbij.


Speelwijze die past bij NAC

NAC zet in op een herkenbare speelwijze. Aanvallend, gretig voetbal dat past bij “het avondje NAC”. Nooit Opgeven en Altijd Doorgaan wordt het motto voor de spelers. Het publiek doet de rest.


Prestatieklimaat

De nieuwe spelers krijgen een prestatie-overeenkomst waardoor beloning en prestatie meer met elkaar in evenwicht zijn. Voor het grote deel zijn het overeenkomsten voor meerdere jaren waardoor NAC mogelijk transferwinsten kan maken. De tijd dat spelers gratis en voor niks de deur uit lopen lijkt hiermee voorbij.


Teamspirit

Trainer Marinus Dijkhuizen kan met de nieuwe selectie gaan bouwen aan een hecht team dat voor elkaar wil strijden. De laatste jaren heeft NAC goede spelers gehaald met helaas grote ego’s. Nu is het tijd voor no nonsense teamplay. Samen presteren en investeren in elkaar!


Rust in de tent

De tijd dat er iedere twee weken weer een financieel lijk uit de kast dook, lijkt definitief voorbij. De sensatieverhalen en onrust die hiermee gepaard gingen, waren niet bepaald een lekkere motivator om eens een driepunterke binnen te halen. Nu kan de focus op de toekomst gericht worden. En die ligt op het veld.


De technische staf van NAC heeft een duidelijke koers vanuit een scherpe visie. Dit seizoen wordt gestreefd naar meestrijden voor promotie en een eindklassering bij de eerste vijf. Zin in het nieuwe seizoen? Breda Nieuws wel. NAC is op de goede weg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen