Klimtijdrit in parkeergarage Amphia

Foto: Amphia

Wie is de Mollema van Breda? Fiets jij sneller dan burgemeester Depla? Na de parkeergarage bij het station is nu de nieuwe parkeergarage van het Amphia het parcours.

Onder het motto ‘Samen gezonder’ organiseert Amphia, samen met de gemeente Breda en wielervereniging Rouleurs op zaterdag 17 september 2016 een klimtijdrit in de nieuwe parkeergarage van het ziekenhuis. Bekijk de video van de wedstrijd op het station in Breda die zij organiseerden.

Iedereen die van fietsen houdt en zin heeft in een sportieve uitdaging is van harte welkom om deel te nemen. Burgemeester Depla zal als fervent fietser de klimtijdrit openen en voorzitter Raad van Bestuur van Amphia, Olof Suttorp zal om 10.30 uur het officiële startsein geven.

“Als het ziekenhuis van Breda en omstreken en een van de grootste werkgevers in de regio, leek het ons een erg leuk idee om iedereen uit te nodigen om een persoonlijk record neer te zetten tijdens een klimtijdrit in de nieuwe, overdekte parkeergarage”, aldus Olof Suttorp. Paul Depla: “Het enige dat je voor deelname nodig hebt is een eigen fiets, een goede conditie en een goed humeur.”

Fietsen voor een goed doel

Olof Suttorp: “Natuurlijk fietsen we vooral voor het plezier, maar wij hebben er ook een goed doel aan gekoppeld, namelijk een kunstwerk dat straks in de tuin van het nieuwe ziekenhuis geplaatst zal worden. Dit kunstwerk komt er ter nagedachtenis aan het oorlogsdrama die 70 jaar geleden in Breda plaats vond aan de Molengracht. In de bocht van de weg naar de huidige Spoedeisende Hulp werd toen een boerderij getroffen door een uit koers geraakte bom. Tien kinderen en hun tante kwamen daarbij om het leven.”

Iedereen kan inschrijven

Zowel individuele fietsers als bedrijventeams kunnen deze dag de klim omhoog maken. Met een hellingpercentage van 10% is het parcours voor iedereen met conditie geschikt. Inschrijven kan vanaf 25 juli via  www.amphia.nl/klimtijdrit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen