Van Diermen scoort de gelijkmaker

NAC had vanavond veel vertrouwen in de derde winst op rij. Voor ruim 12.500 toeschouwers kon het “nieuwe NAC” de koppositie flink verstevigen door MVV thuis te verslaan. Het slimme MVV bleek echter geen gemakkelijke prooi. De Parel van het Zuiden kwam van een koude kermis thuis na een overbodige rode kaart.

NAC kwam met hetzelfde elftal aan de aftrap als vorige week tegen Achilles. Verbeek is nog geblesseerd en nieuwkomers Barker en Verschueren begonnen op de bank.

Voorspelbaar NAC krijgt geen voet aan de grond in eerste helft

NAC begon met strijdlust en probeerde met snelle combinaties de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte nauwelijks doordat de eindpass vaak niet goed was of de combinatie strandde in een misverstand. NAC speelde voorspelbaar en de verdediging van MVV werd in de eerste 20 minuten nauwelijks onder druk gezet. De Maastrichtenaren bleven gemakkelijk overeind en wisten in de eerste helft enkele goede kansen te creeren. Uit een prachtige aanval kopte de boomlange Verheijdt schitterende de 0-1 binnen (14′) na een afgemeten voorzet van Jordy Croux. Opmerkelijk dat de kleine Rommens bij NAC in het hart van de verdediging stond tegen deze Maastrichtse reus. NAC kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansen. De Bredanaars hadden pech toen een voorzet van Sporkslede (30′), die over alles en iedereen heen zeilde, op de paal belandde.Tot de rust golfde het spel wat op en neer, De beste kansen waren echter nog voor MVV. NAC mocht de handen dicht knijpen dat er geen 0-2 op het scorebord prijkte bij de rust.

NAC start tweede helft in hogere versnelling

De Bredase storm startte meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft. Van Diermen draaide om zijn as in de 16 en knalde al meteen de gelijkmaker in de touwen (46′). Het publiek ging er voor zitten en de sfeer kwam er flink in. De Bredanaars wisten elkaar beter te vinden en het middenveld straalde meer kracht en lef uit dan in de eerste helft. Met Verschueren voor Rommens was er meer balans in de defensie. Na enkele kansen voor NAC (mooie kopbal van Dessers net over) was het wachten op de bevrijdende winnende treffer(s). MVV kwam er nauwelijks meer aan te pas, tot Jordy Croux alleen op NAC keeper Brondeel afstevende (67′). Hoewel hij de bal iets te hard voor zich uitspeelde besloot debutant Verschueren toch om aan de noodrem te trekken. Op het neerhalen van een doorgebroken speler staat rood en Verschueren kon dan ook niks anders doen dan gelaten zijn aftocht te accepteren. Jammer, want zijn overtuigende debuut bij de Parel verdiende beter. Uit de toegekende vrije trap scoorde Ciranni de 1-2. Ondanks de inbreng van Barker en Faupala uit de “Manchesterclan” kon NAC geen vuist meer maken. Het bleef 1-2 en VVV neemt de koppositie over.

Na een krampachtige eerste helft begin liet de gretige Bredase ploeg zien over karakter, strijdlust en voetballend vermogen te beschikken. Het team moet duidelijk nog groeien om vaste patronen te kweken. Vanavond bleek vooral dat de supporters de youngsters in hun harten hebben gesloten. Mooi om dit elftal te blijven volgen in hun ontwikkeling. Technisch directeur Hans Smulders heeft het voor elkaar heeft gekregen om enkele pareltjes naar de Parel te halen. Nu nog werken aan een vormvast team.

Dossier: NAC Breda