NAC blijft in de top na winst in matig duel uit bij Dordrecht

Foto: bredanieuws

Na de deceptie tegen MVV moest NAC naar de schapenkoppen in Dordrecht. Gesteund door de vaste 300 fanaten kwam het aan op handhaven in de top of terugvallen naar de middenmoot. Het NAC collectief scoorde vandaag wederom geen dikke voldoende.Wel bleef het tot het einde toe spannend in het met 2100 toeschouwers matig gevulde Riwal Hoogwerkers Stadion.

Dijkhuizen begon met Barker (linksbuiten), Korte en Demon(centrale verdediger) in de basis.

Beide ploegen kunnen wedstrijd nauwelijks naar de hand zetten

Nadat Dordrecht in het eerste kwartier enkele kleine kansjes had gekregen probeerde NAC met counters gevaarlijk te worden. Dit leidde verrassend tot de 0-1 door Dessers, die een prachtige voorzet van debutant Korte al even mooi afrondde. Na deze voorsprong probeerde Dordrecht vanuit balbezit meer druk te zetten op het doel van NAC keeper Brondeel. Dordrecht mistte daadkracht. NAC had het vooral moeilijk met op het middenveld waar Gianluca Nijholt als enige een dikke voldoende haalde. Stans en Haemhouts lieten te veel steken vallen op het middenveld. NAC moest hierdoor vaak terug voetballen en had geluk dat Dordrecht ook de nodige scherpte miste. Nadat NAC keeper Brondeel na een forse overtreding door Da Cruz vervangen moest worden door Noppert kregen NAC (Dessers) en FC Dordrecht (Da Cruz) beiden nog een grote kans. Het bleef echter 0-1.

Tweede helft meer spanning

De tweede helft begon aardig. Dessers, die nog scherpte mist aan de bal, stond in de 54e minuut opnieuw op de goede plek maar schoot op Dordrecht keeper Coremans. In de rebound scoorde van Haaren voor Dordrecht de 1-1. De uitstekend keepende Andries Noppert had pech omdat de bal van richting werd veranderd.Amper 4 minuten later schoot verdediger Demon NAC weer op voorsprong door attent te reageren op een bal van Nijholt die via de lat terug de 16 in kwam. De laatste 20 minuten lukte het FC Dordrecht om de defensie van NAC bij vlagen onder druk te zetten. Noppert en Demon hadden de scherpte om de 1-2 voor NAC uit het vuur te slepen. NAC staat met 9 uit 4 knap vierde achter Jong Ajax, FC Volendam en Jong PSV.

NAC wist opnieuw de slag op het middenveld niet te winnen en kon daardoor weinig druk naar voren zetten. Het elftal moet nog groeien en werken aan vaste patronen, waardoor veel jonge spelers nog zoekende zijn. Gelukkig worden er in dit leerproces wel punten gepakt.

Reactie Kevin van Diermen (bron BSR TV)

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen