NAC toont veerkracht in topper tegen Jong PSV

Dessers viert zijn gelijkmaker met de B side

Koploper Jong PSV kwam met Siem de Jong in de gelederen naar Breda voor een heuse topper. Bij winst zou NAC serieuze kans maken op de periodetitel. In de eerste helft heeft NAC het geweten dat Siem de Jong weer eens op kwam draven op de Nederlandse velden. In de tweede helft wist NAC zich knap te herstellen en verdiende zelfs de volle winst.

Eerste helft: Jong PSV overklast NACĀ

Geheel in de lijn van het spelbeeld schoot Sam Lammers in de 12e minuut voor Jong PSV op de paal. NAC liep achter de feiten aan door een goed combinerend PSV dat ook nog eens veel duels op het middenveld wist te winnen. NAC was niet bij machte om druk op het doel van Pasveer te zetten. Vooral de laatste passing was vaak niet goed en NAC spelers waren vaak te onrustig aan de bal. Siem de Jong behield voor Jong PSV wel het overzicht en ontpopte zich in de eerste helft als de spelmaker. In de 28e minuut schoot hij een vrije trap van dik 20 meter schitterend in. NAC had weinig in te brengen tot de 37e minuut toen Dessers alleen op keeper Pasveer af kon stormen, maar te gehaast inschoot op de voeten van de keeper. 0-1 was de verdiende ruststand. Het grote gevaar kwam de eerste helft uit Eindhoven. Het gezichtsloze NAC liep vooral achter de tegenstander aan en wist los van enkele mooie acties van de ,wederom, opvallende Brandon Barker, weinig te brengen .

Tweede helft: NAC tapt uit een ander vaatje

Hoe anders was de tweede helft. NAC wist zich knap te herstellen. Ondanks de krachten verslindende eerste helft toonde de ploeg van DIjkhuizen karakter en veerkracht. Gaande weg lukte het NAC om meer op de helft van Jong PSV de lakens uit te delen. Ashley Smith-Brown durfde zich meer voorin te vertonen en was enkele malen gevaarlijk. Zijn diagonale schot ging rakelings naast (63′). NAC kreeg enkele grote kansen in de tweede helft. Dessers miste de scherpte bij twee grote kansen (57′ en 67′). Met Verbeek in de ploeg voor de Korte kwam er meer vernuft in het aanvalsspel van NAC. Nadat Barker een goede actie net niet bekroonde met een goal, ging NAC verbeten op zoek naar de gelijkmaker. Tot opluchting van het goed gevulde stadion kreeg NAC in de 90e minuut een penalty. Ook deze werd door Dessers niet overtuigend ingeschoten. Via de rebound kreeg bij een herkansing die hij gelukkig wel over de doellijn kreeg.

Eind goed, niet al goed

1-1 bleef de eindstand. Het is wrang dat NAC in de topper niet de drie punten binnen wist te slepen. In de eerste helft liet de Parel van het Zuiden zich duidelijk te veel imponeren door het tikken van Jong PSV. De tweede helft liet zien dat NAC wel degelijk in staat was om onder de druk uit te voetballen. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst, maar vanavond had NAC ook zo maar een flinke stap richting de eerste periodetitel kunnen zetten.

Dossier: NAC Breda