NAC vecht zich naar krappe winst op de Graafschap. Periodetitel lonkt

Het Rat Verleghstadion was met ruim 14.000 toeschouwers goed gevuld voor het belangrijke treffen met de Superboeren uit Doetinchem. Ondanks het wisselvallige spel van de eerste weken, is de ploeg van Marinus Dijkhuizen na winst op de Graafschap kandidaat voor de eerste periodetitel. NAC vocht voor wat het waard was, kreeg het publiek achter zich en trok ternauwernood aan het langste eind.

NAC komt op stoom

Het is knap hoe de ploeg zich herpakte na het debacle tegen VVV. Met de prima spelende Dessers weer in de spits, de creatieve Barker op links en de energieke Giovanni Korte op rechts had NAC enkele goede aanvallen in de eerste helft. De Bredase ploeg was fel in de duels en wist bij vlagen de wedstrijd te dicteren. Na enkele kleine kansen zette Dessers op links goed door, dolde Pedro en gaf de bal laag voor. Giovanni wist de bal in de touwen te knallen en de 1-0 was een feit (23′). De wedstrijd golfde nog wat op en neer, maar beide ploegen kregen op het einde pas weer kansen. Brondeel redde een paar keer knap en hield de nul voor de Parel.

De Graafschap komt meer in de wedstrijd, de gelijkmaker ligt op de loer

Na de rust had Cyriel Dessers bij twee corners (50′ en 53′) het vizier niet scherp om de bal in de touwen te koppen. Dit gaf de Graafschap moed om het heft meer in handen te nemen. Dit leidde bijna tot de 1-1 van Dean koolhof (58′). Nadat El Allouchi nog een schitterende vrije trap uit de linkerbovenhoek zag geplukt door Filip Bednarek, kregen de Superboeren meer en meer het overwicht. De spanning kroop langzaamaan het Rat Verleghstadion binnen en won aan hevigheid bij grote kansen van de Graafschap. NAC doelman Brondeel liet een bal los (84′) die maar net van de lijn gehaald werd. Ook in de 90e minuut had NAC het geluk aan haar zijde. De bredase ploeg bleef knokken voor de drie punten en kreeg loon naar werken.

De Parel toonde vooral als ploeg karakter om de drie punten over de streep te trekken. Komende vrijdag kan NAC in en tegen Volendam gaan strijden om de eerste periodetitel. En dat is een groot compliment waard voor de jonge ploeg in opbouw.