Broersen ook vierde na hoogspringen

Foto: ANP

Meerkampster Nadine Broersen heeft na twee onderdelen op de vijfkamp bij de EK indoor in Belgrado de vierde plaats behouden. Ze reikte vrijdag bij het tweede onderdeel, het hoogspringen, tot 1,81 meter. De oud-wereldkampioene (2014) was begonnen met de vierde plaats op de 60 meter horden (8,42).

De gouden medaille lijkt al niet meer haalbaar voor de Nederlandse. De Belgische olympisch kampioene zevenkamp Nafissatou Thiam was al de snelste op de horden (8,23) en torende boven iedereen uit bij het hoogspringen met 1,96 meter. Ze heeft al 235 punten voorsprong op Broersen, zo meldt het ANP. De meerkampsters vervolgen met het kogelstoten.

Broersen kende een bewogen zomer, waarin ze uitviel op de zevenkamp bij de EK in Amsterdam en vlak voor de Olympische Spelen van Rio met haar trainer brak. In Rio eindigde ze als dertiende. Met haar nieuwe coach Pelle Rietveld hoopt ze nieuwe successen te behalen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties