Bredaas talent Bart Meijers beslissend voor NAC

De uitwedstrijd in Sittard tegen Fortuna was voor NAC de kans om het geschonden blazoen weer wat glans te geven. Voor 1200 toeschouwers werd het een wedstrijd met weinig hoogtepunten en een verrassende uitblinker uit de eigen jeugd van NAC. Bart Meijers was heerser in de verdediging en besliste de wedstrijd.

Met Stans en Haemhouts weer eens in de basis op het middenveld begon NAC voorzichtig aan de wedstrijd.

Saaie eerste helft

De eerste helft gaf weinig momenten om te genieten. Beide teams waren niet bij machte om gevaar te stichten. Los van een kopbal van Haemhouts en een schuiver van Dianessy (Fortuna) net naast, gebeurde er weinig. Het middenveld van NAC stond nog niet stevig en had weinig vuur in de sloffen. Hoe anders was dit voor Bredanaar Bart Meijers. De jonge talentvolle verdediger speelde zonder schroom en had alles in het hart van de verdediging.

Bart Meijers bekroont zijn goede spel in tweede helft

Het duurde tot de 57e minuut tot “man of the match” Bart Meijers de 0-1 voor NAC inkopte. Drie minuten later redde Brondeel NAC bij een grote kans. Nadat Dessers vervangen werd door Oosterwijk en Ospitalieri van Fortuna een rode kaart had gekregen zorgde de linksback Horsfield voor de 0-2 (83′), na een indrukwekkende rush.

NAC haalt drie belangrijke punten binnen voor een positie die recht geeft op deelname aan de play offs. Geen overtuigende wedstrijd maar wel drie punten voor de Parel. Zes punten in drie dagen!

Dossier: NAC Breda