NAC maat te klein voor slim Cambuur. Punten mee naar Friesland

Foto: VoetbalinBreda

NAC is in de winning mood. Daarom waren 14.285 toeschouwers naar het Rat Verlegh stadion gekomen om NAC de vijfde winst op rij te zien binnenhalen. Het liep anders. Cambuur bleek als team een dikke stap verder te zijn dan NAC. Met enkele uitgekiende aanvallen haalden de Friezen de buit binnen.

NAC loopt in de val van Cambuur

Het begin van de wedstrijd liet een welwillend NAC zien, dat met sprankelend voetbal de stijgende lijn van afgelopen weken voort wilde zetten. De Bredase ploeg wilde mooie snelle combinaties op de mat leggen, maar vergat dat combinatievoetbal vooral effectief is bij eenvoud. Niet om de mooiheid van de moeilijke optie. Cambuur keek ernaar en nam al snel het heft in handen door druk et zetten op de bal, en vanuit de omschakeling snel de vrije man te vinden. Dat lukte goed. Vooral omdat NAC laconiek verdedigde en vaak een mannetje liet lopen. Dit leidde tot kansen voor de Friezen in de 21e, 23e en 25e minuut. Brondeel kon ternauwernood redding brengen, en hield zijn ploeg op de been. In de 31e minuut maakte van der Streek met een eenvoudige hoofdknik de verdiende 0-1. Cambuur speelde geconcentreerd, isoleerde Garcia, Dessers en Korte en had weinig meer te duchten van de Parel.

Ook in de tweede helft zette deze lijn zich door. Verschueren kreeg de enige grote kans voor NAC, maar kopte net naast (57′). Vervolgens trok Cambuur weer naar voren. Verbaasd over zoveel afspeelmogelijkheden die NAC bood, door stelselmatig hun man te laten lopen. Na wederom een goede redding van Brondeel (73′) en een kopbal van Barto op de lat (78′), kwam Lilipaly in de 87e minuut met zijn huzarenstukje. In de zee van ruimte die hij op links kreeg nam hij de bal aan en krulde die met een meesterlijke curve vanaf 16 meter over Brondeel in de kruising. Treffend voor de manier waarop Cambuur NAC weer met beide benen op de grond zette vanavond.

 

Reacties