Alles wat NAC is schouder aan schouder naar finale

Dessers wederom bepalend voor NAC
Dessers wederom bepalend voor NAC
Foto: VoetbalinBreda

Na de 2-2 in Volendam was het kolkende Rat Verlegh stadion de plek waar NAC de finaleplaats veilig kon stellen. Na een hartverwarmende week waarin de supporters tijdens de training en met fakkeltochten de wedstrijd hadden ingeluid, was het stadion volgestroomd voor het hoogtepunt. NAC was vanmiddag weer in al zijn oprechtheid het ongedwongen verbond tussen supporter en speler. De Parel heeft de rug gerecht.

Vreven wilde zoveel mogelijk vasthouden aan het team dat de 2-2 in Volendam binnenhaalde. Ondanks zijn enkelblessure was Bart Meijers toch van de partij in het hart van de defensie. Ook Sporkslede begon in de basis.

Professioneel, uitgebalanceerd en Dessers

NAC nam van begin af aan het heft in handen en speelde, met goed combinatiespel, Volendam bij vlagen zoek. Vooral het uitgebalanceerde Bredase middenveld met El Allouchi, Garcia en Verschueren speelde sterk vanuit de positie, en sterk aan de bal. NAC had niet veel te duchten van Volendam, dat nauwelijks een vuist kon maken, en lijdzaam moest toezien hoe Cyril Dessers wederom het verschil maakte. De held had aan een knappe pass van Sporkslede (6′) en een vrije trap van Garcia (24′) voldoende om twee keer koelbloedig het net te vinden. Dessers heeft zich dit seizoen ontpopt tot een ware sensatie bij NAC, en gaf  zijn ploeg ook nu weer de juiste impuls op het juiste moment. Ditmaal voor de finaleplaats. Vlak voor rust waren Ageypong en Korte nog dicht bij een derde treffer met schoten uit de tweede lijn.

Tweede helft uitzitten 

In de tweede helft probeerde Volendam er nog iets van te maken. Enkele plaagstoten en twee vruchteloze schuivers van Kevin van Kippersluis waren de enige wapenfeiten van het kleine oranje, dat ook volgend seizoen weer veroordeeld is tot de Jupiler League. NAC gaf ook in de tweede helft weinig meer weg. Vreven koos ervoor om zijn ploeg te sparen, en de voorsprong te consolideren. Nijholt mocht in de 70e minuut Ageypong (prima wedstrijd) vervangen om het middenveld verdedigend te ondersteunen. De buit was toen feitelijk al binnen.

Kanshebber voor promotie? vast en zeker

In de finale wacht NEC (zie play-offs schema). De Parel is zeker een kanshebber voor de titel. Balans op het middenveld, weinig weggeven achterin en de specifieke kwaliteiten van Dessers, Garcia, Brondeel en El Allouchi kunnen bepalend zijn voor een plek in de eredivisie. En dan natuurlijk de band met de supporters:

Schouder aan schouder naar de eredivisie.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen