Programma HB-loop vanwege hitte omgegooid

Foto: HB Loop

Vanwege het voorspelde zeer warme weer van komende zondag heeft de organisatie van de Haagse Beemden Loop een lastig besluit moeten nemen. De starttijden van de wegwedstrijden zijn verplaatst naar de ochtend. Na 12 uur zal het zeer waarschijnlijk te heet zijn om nog verantwoord hard te lopen.

Na een “zeer moeilijke beslissing” is besloten om de Obstacle Trail Run en de Kidsrun te laten vervallen.

Nieuwe programma voor zondag

  • 08.00 Ophalen startnummer en mogelijkheid tot na-inschrijving
  • 09.45 Start 10 km
  • 10.45 Prijsuitreiking 10 km
  • 11.15 Start Wheelers 5 km
  • 11.20 Start 5 km en 15 km
  • 12.15 Prijsuitreiking 5 km en 5 km wheelers
  • 12.45 Prijsuitreiking 15 km

Obstacle run geschrapt

De Obstacle Trail Run komt te vervallen vanwege organisatorische redenen: het vergt enorm veel werk om alle hindernissen op tijd af te hebben (en dat is al een race tegen de klok als deze op de normale tijd zou starten). Op zaterdag wordt hier normaliter al mee gestart en op zondag wordt nog een groot deel van de ochtend gebruikt om het parcours en de hindernissen gereed te zetten.

Kidsrun geanneerd

De Kidsrun komt ook te vervallen omdat deze niet pas tegen de middag te laten starten, eerder is organisatorisch gezien geen optie. Tegen de middag is het al te warm voor de kinderen om nog verantwoord een lichamelijke inspanning te leveren. Kinderen zijn niet zo goed in staat hun lichaamstemperatuur te reguleren als volwassenen en drogen daarom sneller uit.

De organisatie betreurt het ten zeerste dat ze deze beslissing hebben moeten nemen. “Op het weer hebben zij helaas geen invloed. Wij hopen op uw begrip en steun en zien u graag verschijnen in de ochtend bij de 5km, 10 km of 15km en/of in 2018.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen